Ludnica u Italiji: Vodila se, vodi se i vodit će se bitka za Scudetto i Ligu prvaka!

Sjajne utakmice širom Italije

Ludnica u Italiji: Vodila se, vodi se i vodit će se bitka za Scudetto i Ligu prvaka!

Veoma zanimljivo bilo je večeras širom Italije gdje su se igrale utakmice 33. kola Serije A. Vodila se i vodit će se velika borba za Scudetto, Ligu prvaka i opstanak. 

Stara dama je gostovala kod Crotonea i svi su očekivali da će lako zabilježili nova tri boda te zadržati prednost u odnosu na Napoli. Juve je dobro otvorio susret i nakon 17 minuta je poveo kada je Douglas Costa bio asistent, a Alex Sandro strijelac. Ipak, u drugom dijelu susreta Crotone ipak uspjeva doći do iznenađujućeg boda i to sjajnim golom Simiyja škaricama u 65. minuti susreta.

S druge strane, Napoli je imao velikih problema sa Udineseom, ali ga je na kraju ipak uspio pobijediti sa 4:2. Gosti su bolje otvorili meč i poveli su u 41. minuti golom Jankta. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela poravnao je Insigne. Na početku drugog poluvremena desio se novi hladan tuš na San Paolou jer je Ingelsson pogodio za novo vodstvo Udinesea, ali samo devet minuta kasnije Raul Albiol vraća stvari na početak. Zanimljivo, Napoli je izjednačio otprlike u trenutku kada je i Crotone izjednačio protiv Juventusa. Poravnanje Crotonea kao da je dalo krila Napoliju koji je do kraja potpuno okrenuto rezultat, a strijelci su bili Milik i Tonelli.

Juventus sada ima samo četiri boda više od Napolija pet kola prije kraja, a u narednom meču ove dvije ekipe igraju međusobni duel u Torinu.

Kada je u pitanju borba za Ligu prvaka, tu je još zanimljivije. Večeras su igrale preostale dvije ekipe koje se uz Inter bore za treću i četvrtu poziciju - Lazio i Roma. Roma je na domaćem terenu dočekala Genovu i pobijedila je sa 2:1. Prvi gol je postigao Under, a drugi je autogol bh. reprezentativca Ervina Zukanovića. Drugi bh. reprezentativac Edin Džeko igrao je cijeli meč za domaće.

S druge strane, Lazio je imao daleko većih problema protiv Fiorntine u gostima. Već na samom startu susreta viđena su dva crvena kartona. Prvo je isključen golman domaćih Sportiello u 7. minuti, da bi sedam minuta kasnije crveni karton dobio i Murgia u gostujućoj ekipi. U tim trenucima se bolje snašla Fiorentina koja je povela u 16. minuti preko Veretouta. Samo 15 minuta kasnije isti igrač je postigao još jedan pogodak i tada se činilo da su domaći veoma blizu pobjede. Ipak, Lazio je do kraja prvog dijela uspio da izjednači rezultat jer su u 39. i 45. minuti pogađali Luis Alberto i Martin Caceres. U drugom poluvremenu Fiorentina je ponovo povela i to preko Vertouta koji je postigao hat-trick, ali onda je uslijedio novi povratak Lazia koji je ovog puta preokrenuto rezultat. Pogađali su Felipe Anderson i Luis Alberto i Lazio je proslavio tri boda.

Ekipa Simonea Inzaghija sada ima 64 boda, odnosno isto kao Roma koja je na trećem mjestu, dok petoplasirani Inter ima samo bod manje. Jasno je da će se do kraja voditi velika bitka među pomenutim ekipama za dvije pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Za kraj spomenimo i to da su Torino i Milan podijelili bodove odigravši 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi