Šta se na kraju meča dešavalo između Džeke i Florenzija?
I vi ćete biti bijesni na Florenzija kada vidite situaciju u kojoj je mogao uposliti Džeku, a nije.

Strootman i Kolarov spasili situaciju

Šta se na kraju meča dešavalo između Džeke i Florenzija?

Bh. reprezentativac Edin Džeko nije se uspio upisati u strijelce tokom sinoćnje utakmice njegove Rome protiv Genove, a jedan od glavnih krivaca je Alesandro Florenzi. 

Roma je pobijedila Genovu sa 2:1 u meču 33. kola Serije A, a pred sami kraj utakmice domaći su imali veliku priliku do povećaju prednost i na miru meč privedu kraju. Florenzi je bio u prilici, a Džeko je bio potpuno sam nekoliko metara od njega. Ipak, pouzdani krilni fudbaler se odlučio na udarac koji nije završio u golu, a lopta se odbila do Džeke kojeg je jedan od defanzivaca Genove spriječio da postigne gol.

Prvi strijelac Rome bio je bijesan na svog saigrača jer ga nije uposlio u situaciji iz koje bi sigurno postigao gol, a njegova ljutnja trajala je i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Ipak, kako prenosi Gazzetta dello Sport, ključnu ulogu u toj situaciju odigrali su Kolarov i Strootman. Ovaj drugi je odvukao Džeku u svlačionicu kako ne bi došlo do ozbiljnijih varnica između njega i Florenzija, a sve to nakon što je Džeko i poslije utakmice krenuo prema svom saigraču.

Naravno, ovakve scene sigurno nisu potrebne Romi samo pet dana pred utakmicu decenije na Anfieldu protiv Liverpoola, pa su zbog toga fudbaleri ove ekipe učinili sve kako ne bi došlo do većeg incidenta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba spomenuti i to da je Džeko bio veoma ljut i na češkog napadačada Patika Schicka kojeg je dobro uposlio pred kraj meča, ali ovaj je očajno primio loptu i cijela akcija je propala. Uostalom, pogledajte u video prilogu:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Ma idioti. Kad treba na velikim mecevima davati golove onda kazu uzdamo se u Dzeku. Edin je fer i ekipa mu je na prvom mjestu a Florenzi je ispo mega sebican.
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi