"Više nam ni čudo nije dovoljno, sam Bog mora sići, a ja ne vjerujem u Boga"
Foto - EPA

Već se otpisao

"Više nam ni čudo nije dovoljno, sam Bog mora sići, a ja ne vjerujem u Boga"

Midhat Šljivak

Kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka ušle su u samu završnicu i nakon prvih utakmica 3. pretkola nekoliko timova je veoma blizu prolaska u play off.

Među ovim timovima je i portugalski velikan Benfica. Tim iz Lisabona je na svom Luz stadionu razbio danski Midtjylland s 4:1 i praktički je već jednom nogom osigurao plasman dalje.

Danci su očigledno već predali i prije uzvrata. Dokaz tome je izjava trenera ovog kluba Henrika Jensena. On smatra da njegovom timu ni Bog više ne može pomoći.

"Za prolaz dalje više nam ni čudo nije dovoljno. Sam Bog bi morao sići, a ja u Boga ne vjerujem", rekao je Jensen nakon utakmice i dodao je:

"Naravno da ćemo pokušati i dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Znamo da će biti teško", istakao je trener danskog kluba.

O šansama svog tima za prolaz dalje nije želio previše govoriti. On je, jasno je to, već odustao od svega.

"Nemam pojma kolike su nam šanse. Nisam matematičar. Naravno da su male šanse da ćemo proći. Bitno je da analiziramo ovo što se dogodilo i nebitno mi je da li imamo dva, pet, deset ili 20 posto šansi. Želim samo da odigramo mnogo bolje", rekao je Jensen.

O protivniku je naravno imao samo riječi hvale. Ističe da su pokazali da su vrhunski fudbaleri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrali smo s vrhunskim timom. Pokazali su klasu. Uvijek se možemo 'vaditi' da su greške dovele do golova, ali to nije tačno. Benfica je demonstrirala istinski kvalitet u završnici. Moramo im odati priznanje", rekao je on.

Revanš meč Midtjyllanda i Benfice igra se narednu utorak, a treba istaći da će pobjednik ovog meča u borbi za Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz meča Dinamo Kijev - Sturm Graz. Prvi meč Dinamo je dobio s 1:0.

Top Komentari

Realno01
Obicni debil.Reci da je covjek nastao od majmuna je uvreda za majmune kada pogledaju ove izjave.
3 0
SA1921BA
Kljusina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi