Henrikh Mkihtaryan: Sad ćemo analizirati utakmicu BiH i spremiti se za nedjelju

Kapiten Armenije

Henrikh Mkihtaryan: Sad ćemo analizirati utakmicu BiH i spremiti se za nedjelju

E. Škorić

Armenski kapiten Henrikh Mkhitaryan govorio je za novinare nakon što je njegova reprezentacija poražena s 3:1 od Italije.

Armenci su kao veliki autsajderi poveli protiv Italije s 1:0, ali su igrali s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme i na kraju su ostali bez ijednog boda.

„Počeli smo dobro i postigli prvi gol. Kasnije smo primili gol, onda je uslijedio crveni karton. Međutim, u drugom poluvremenu su se dečki borili do kraja. Pokazali smo da naša reprezentacija može igrati protiv Italije čak i s desetoricom nogometaša", kazao je Mkhitaryan.

"Bilo je trenutaka kada smo mogli dati i drugi gol, ali nije išlo. Ovo je nogomet. Nažalost, nismo iskoristili trenutke da postignemo gol. Igrali smo vrlo dobro do drugog gola koji su postigli Italijani".

Sada se Mkhitaryan i društvo okreću okršaju s BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada ćemo analizirati duel Bosanaca s Lihnteštajnom i pripremiti se za predstojeći meč", kazao je Mkhitaryan.

Italija je lider grupe sa 15 bodova, Finska ima 12, BiH sedam, Armenija šest, Grčka četiri i Lihtenštajn je bez boda na šestom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi