Je li fotografija s Wembleyja dokaz da je Florentino Perez ponovo izveo magiju?
Predsjednik Reala radi vrhunski posao (AP Photo/Francois Mori)

Mladi defanzivac na finalu

Je li fotografija s Wembleyja dokaz da je Florentino Perez ponovo izveo magiju?

Midhat Šljivak

Madridski Real odavno pokazuje interes za dovođenje talentovanog francuskog fudbalera Lenya Yora iz Lillea. 18-godišnjak je večeras na Wembleyju i po mišljenju mnogih to je znak da je odabrao Real kao svoj novi klub.

Leny Yoro je nova francuska zvijezda u nastajanju. Ovaj 18-godišnji defanzivac igra zaista fenomenalno u dresu Lillea, te je privukao ogromnu pažnju velikih ekipa.

Real Madrid se povezivao s njim u prethodnim mjesecima. Ipak, u jednom trenutku se činilo kako Florentino Perez odustaje od talentovanog klinca.

Problem je predstavljala cijena. Perez smatra da Yoro trenutno vrijedi 30 miliona eura, a Lille traži 50 miliona. Tu cifru prvi čovjek Kraljeva ne želi platiti.

Zato je PSG spreman da isplati ovu cifru, no očigledno se nešto pita i ovog talentovanog klinca. Njemu je prema svemu sudeći želja transfer u Real Madrid.

Da bi na kraju mogao završiti u Madridu pokazuje scena iz Londona. Yoro je objavio fotografiju s Wembleyja i za mnoge je ovo jasan znak da je on već odabrao Real kao svoj novi klub.

Oglasi

Talentovanom defanzivcu se predviđa velika karijera. Već je izuzetno dominantan u Ligue 1 iako ima samo 18 godina, a takvog talenta Kraljevi ne žele propustiti.

Ostaje nam da vidimo da li je magični Florentino Perez ponovo u tišini završio veliki posao i hoće li Yoro zaista potpisati za kraljevski klub.

Leny Yoro je ove sezone u dresu Lillea odigrao ukupno 44 utakmice i postigao je tri pogotka. Prošao je sve omladinske selekcije Francuske, a uskoro se očekuje i debi u A timu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je u proteklim godinama u svoje redove doveo ogroman broj kvalitetnih mladih igrača. Perez radi gotovo nepogrješive stvari i Yoro bi mogao biti naredni veliki potpis.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Dortmund pokušava spasiti sport od lopova i prevaranata!
1 2
Anton
Sritno ,Dortmund svi u Frankfurtu navijamo za vas,Real plasticni klub,Dortmund osvaja titulu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi