Henry se navikao na karantinski život: Čistim kuću svake dvije minute...

Legendarni Francuz

Henry se navikao na karantinski život: Čistim kuću svake dvije minute...

Legendarni Francuz Thierry Henry govorio je o tome kako mu je u karantinskom životu, šta radi, kako provodi vrijeme, nedostaje li mu obitelj itd.

Podsjetimo, Henry obavlja funkciju trenera Montreal Impacta od novembra prošle godine. Trenutno vrijeme provodi u ovom kanadskom gradu gdje je odvojen od prijatelja, porodice, igrača, saradnika itd. Virus Covid19 uticao je i na to da se Henryju promijeni način života.

Ipak, on još uvijek uspijeva da održi formu jer vježba kod kuće, ali poručuje kako ima osjećaj da kuću mora čistiti svake dvije minute sada kada je stalno u njoj.

"Probudim se, vježbam, kuham, malo se opustim, onda opet vježbam. Ponekad gledam neke utakmice koje odvno nisam pogledao. Nekada ću jednostavno se opustiti i početi kuhati i noću", kazao je Henry o svojim životnim navikama.

"Jedna stvar koju sam primjetio je da kuću moraš čistiti svako dvije minute. Obično nisi kod kuče i ne kuhaš toliko, tako da sada uvijek imam neko suđe da operem i da čistim ostale stvari. Osim toga, brinem se o svojoj formi, odnosno često vježbam. To je otprilike to".

On je također dodao kako kako se često čuje s porodicom i da su svi u redu te da stalno prati dešavanja u Francuskoj oko virusa Covid-19.

Podsjetimo, i prvenstvo u MLS-u je prekinuto, ali očekuje se da bi za nekoliko sedmica moglo biti nastavljeno.

U posljednjem meču koji je imao Henry sa svojim timom doživio je poraz od Olimpije od 2:1. Bilo je to u sklopu CONCACAF Lige šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi