"Htio sam prebiti Henryja. Tu mi porodica, a on diže ruke..."
Foto: EPA

Bivši defanzivac Arsenala se prisjetio sukoba

"Htio sam prebiti Henryja. Tu mi porodica, a on diže ruke..."

Bivši kamerunski reprezentativac Lauren u razgovoru za "Athletic" prisjetio se dana provedenih u Arsenalu.

Lauren, koji je bio poznat kao čvrst i beskompromisan igrač, za Arsenal je igrao od 2000. do 2007. godine i u tom razdoblju je dva puta bio prvak Engleske, međutim nije uvijek bilo bajno.

To je izjavio i Lauren, prisjetivši se sukoba u svlačionici sa Thierryjem Henryjem, a sve je počelo kada mu je ovaj na utakmici protiv Deportiva gestikulirao rukama poslije nepreciznog dodavanja.

Od bijesa Lauren je u svlačionici razbio i ogledalo...

"Rekao sam sebi zašto to radiš? Utakmica je bila u direktnom prenosu, Liga prvaka, u Španiji gdje sam odrastao i cijela moja porodica i prijatelji gledaju njegove gestikulacije. Pomislio sam, ovaj tip me ne poznaje. Miran sam i povučem, ali ako pogodiš krivo dugme, nije me briga ko je s druge strane. Jednostavno poludim", kaže Lauren.

Opisao je potom haos koji je vladao na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čekao sam da svi uđu u svlačionicu i kada je ušao Henry, uzeo sam bočicu, bacio je na njega i razbio ogledalo. Htio sam ga prebiti, ali nisam jer sam znao da bez njega nećemo pobijediti. Na sve sam urlao da zašute, bila je tišina kao na groblju, svi su bili šokirani. Pitali su se zašto to radi Henryju."

Kamerunac je poslije epizode u Arsenalu otišao u Portsmouth, a potom u Cordobu, gdje je i završio karijeru.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi