Messi otkrio svoje divljenje prema legendarnom Francuzu: Nisam se usuđivao pogledati ga u lice

Svako ima svoje idole...

Messi otkrio svoje divljenje prema legendarnom Francuzu: Nisam se usuđivao pogledati ga u lice

Lionel Messi, jedan od najboljih igrača svih vremena, idol je hiljadama mladih fudbalera širom svijeta.

Neki od onih koji dostignu dovoljno visok nivo da upoznaju Lionela Messija i zaigraju na istom terenu sa asom Barcelone vjerovatno ostaju bez teksta kada se nađu pred omalenim Argentincem.

Znalo se nešto slično desiti i samom Messiju. Jedan od primjera su prvi kontakti Argentinca sa velikim Thierryjem Henryjem.

Legendarni Francuz je 2007. godine napustio Arsenal nakon dvije titule prvaka Engleske i prešao u Barcelonu. Sa Kataloncima je uspio stići i do toliko željenog trofeja Lige prvaka.

Lionel Messi je, s obzirom da je u La Masiju stigao kao 12-godišnjak, imao tokom godina priliku upoznati brojne velike zvijezde koje su prošle kroz redove Barcelone. Međutim, susret sa Henryjem je očigledno bio nešto posebno za njega.

"Prvi dan kada je ušao u svlačionicu, nisam se usuđivao pogledati ga u lice", izjavio je Messi za L'Equipe, pa nastavio:

"Znao sam za sve što je uradio u Engleskoj. U glavi sam imao njegov lik i odjednom smo se našli u istom timu... Ono što osjećam prema Titiju može biti jedna vrsta divljenja."

"Obožavao sam Henryja. Lakoća kojom je završavao akcije, način na koji je prolazio do gola i finiširanje... Odaje utisak da je to sve kod njega prirodno. Njegova karijera, njegovi driblinzi, taj posljednji potez. Sve je tečno, proporcionalno", istakao je na kraju Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Thierry Henry je u Barceloni proveo tri sezone, a za to vrijeme je zajedno sa Messijem osvojio Ligu prvaka, dvije titule prvaka Španije, Kup Kralja...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi