Sane je briljirao protiv Borussije, a onda ga je Tuchel riječima šokirao nakon utakmice

Nije se tome nadao

Sane je briljirao protiv Borussije, a onda ga je Tuchel riječima šokirao nakon utakmice

Edmir Škorić

Svi treneri su imali određene probleme sa Leroyjom Saneom, pa se vjeruje da bi kod Thomasa Tuchela konačno mogao da bude onaj pravi.

Krilni nogometaš često je pokazivao svjetsku klasu, ali u određenim vremenskim intervalima bi nestajao i bio potpuno van forme. Misteriozni padovi su nešto zbog čega je brinuo svakog trenera koji ga je trenirao.

Pod Julianom Nagelsmannom (35) stvari su dugo išle dobro, ali je Sane u posljednjih nekoliko sedmica ponovo bio u krizi. Selektor Hansi Flick čak se odlučio da ga ne pozove na posljednje reprezentativne utakmice.

Tuchel je Saneu dao šansu u velikom njemačkom derbiju protiv Borussije Dortmund i to je bio dobar potez jer je Sane učestvovao u gotovo svakoj akciji svog tima i u svakom napadu bio opasan po gol Milionera.

Iako su svi oduševljeni Saneovim nastupom, nakon utakmice je stigla poprilično nemilosrdna izjava samog Tuchela.

„Imao je dobrih i loših stvari, mnogo dobrih akcija na kojima možemo graditi igru. Za svakoga ima prostora za napredak, a to se odnosi i na njega. On je u godinama kada je kurs sada nemilosrdno postavljen. Na njemu je uglavnom da to iskoristi. Podržaćemo ga u tome. Može bolje", poručio je Tuchel.

Oglasi

"Leroy je prestar da bi bio potencijalni igrač. Znači: Sa 27 godina nije talenat, koji ponekad ima slabe faze, mora trajno pokazati svoju vrhunsku klasu", dodao je Nijemac.

Tuchel se nada da Sane više neće igrati toplo-hladno i da će imati konstantno dobre partije, no bivši trener PSG-a i Chelseaja nema previše milosti niti želi da govori samo one stvari koje igrači žele da čuju.

I sada kada je odigrao dobru utakmicu, Sane je dobio jedan vid kritika, valjda na taj način Tuchel želi da "naljuti" krilnu zvijezdu i da ga natjera da još bolje i više radi i da bude u najboljem mogućem izdanju u završnici sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je nakon pobjede na BVB-om (4:2) preuzeo vrh tabele u Njemačkoj, a uskoro se bliže i mečevi četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Po dolasku je Tuchel kazao da je normalno da neko ko trenira Bayern razmišlja o osvajanju svih trofeja u sezoni, bez obzira na sve nedaće.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa šta je ovo ? svaki dan jedna , dvije vijesti vezane za Bayern . Jesu vam kompleks nabili !!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi