Nakon ispadanja iz društva najboljih gasi se jedan od poznatijih evropskih klubova?

Situacija je i više nego nezahvalna

Nakon ispadanja iz društva najboljih gasi se jedan od poznatijih evropskih klubova?

A. Čaušević
Teme:

Jedan od poznatijih evropskih klubova u kojem su trag ostavili i neki bh. fudbaleri se suočava sa najgorim scenarijem ukoliko do 30. juna ne skupi minimalno 20 miliona eura.

Hertha je minulog vikenda nakon deset godina ispala iz Bundeslige, ali daleko od toga da je to kraj problemima za slavni klub iz Berlina.

Direktor Thomas Herrich do 30. juna mora dokazati DFL-u kako klub namjerava ostati solventan sljedeće sezone. Najveći problem je iznos od 40 miliona eura koji mora biti isplaćen novembra.

Njemački mediji pišu da je klub iz Berlinga odavno ostao bez novca za otplatu duga, a nedavno se raspravljalo o tome može li novi investitor 777 pomoći u otplati

Sada Herrich želi odgoditi otplatu kako bi milionska rupa nastala za sezonu 2022/23 te se vlasnicima obveznica predlaže produženje za dvije godine do 2025. godine.

Zauzvrat klub vlasnicima kapitala nudi višu kamatu: 8,5 posto umjesto dosadašnjih 6,5 posto kamata. Na 40 miliona eura to bi bilo 3,4 milijuna eura godišnje koje bi Hertha morala isplatiti povjerenicima

Oglasi

Za dobijanje licence Herthi je neophodna do do kraja juna prikupi oko 20 miliona eura koliko je navodno DFL tražio nedavno.

Ukoliko se to ne desi, Hertha će praktično morati proglasiti bankrot što bi značilo i osnivanje novog kluba pod drugim nazivom.

Nešto slično se ranije desilo italijanskim velikanima poput Parme i Fiorentine koji su također bili ugašeni, te su krenuli sa dna pod novim imenima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Hertha je jedan od poznatijih njemački klubova, a posljednji značajniji trofej je osvojen još 1992. godine, bio je DFB Pokal.

Bh. javnosti ovaj klub je najpoznatiji po tome da su legendarni bh. reprezentativci Sejad Salihović i Vedad Ibišević svojevremeno bili njegovi članovi.

Top Komentari

FreshCat9
Nepismen si AČ. I neodgovoran. Pročitaj rečenicu kada je napišeš, ispravi greške, pa nastavi dalje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi