Bivši prvak Njemačke pred 70.000 navijača ispao golom u 94. minuti!

Kraj za Herthu

Bivši prvak Njemačke pred 70.000 navijača ispao golom u 94. minuti!

Edmir Škorić
Teme:

U Njemačkoj su danas igrane utakmice 33. kola Bundeslige i sve smo bliže završetku sezone. Stvari postaju jasnije, no bit će dosta uzbuđenja i u posljednjem kolu, ali jedno je jasno - berlinska Hertha od naredne sezone član je Cvajte!

Borbu za naslov vode Bayern i Borussia Dortmund koje razdvaja jedan bod. Bavarci danas dočekuju Leipzig i nemaju pravo na kiks, kao ni Borussia dan kasnije u Augsburgu.

Velika borba vodi se i za pozicije koje vode u Ligu prvaka, te za mjesta za Evropsku ligu i Konferencijsku lig, a ništa manje uzbudljivo nije ni u borbi za opstanak.

Hertha je ostala na dnu tabele, a danas je doživjela veliki šok jer je u 94. minuti primila gol od Bochuma (1:1). Time je slomljeno srce za oko 70.000 navijača Herthe koji su danas bili na tribinama.

S 26 bodova nekadašnji prvak Njemačke (dva puta osvajali naslov) nije mogao da se spasi, te ispada iz lige, iako bi i sa pobjedom teško opstao jer u 34. kolu gostuju Wolfsburgu, a Vukovima treba pobjeda za plasman u Evropu.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1659943991926767621[/twitter]

Još jedan bivši prvak je u teškoj situaciji. Stuttgart je pretposljednji sa 29 bodova, ali sutra u Mainzu može da se gurne ka opstanku ako ostvari pobjedu, jer bi u tom slučaju izašao iz opasne zone.

Na 16. mjestu koje vodi u doigravanje je Schalke nakon odigranih 2:2 sa Eintracht Frankfurtom, a u posljednjem kolu ovaj tim ima teško gostovanje u Leipzigu.

Hoffenheim je sa 4:2 savladao Union Berlin i tako osigurao opstanak u ligi, dok je tim iz Berlina ostao na četvrtom mjestu sa 59 bodova, pa će kod kuće protiv Werdera narednog vikenda igrati za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U manje važnoj utakmici Werder i Koeln danas odigrali su 1:1. Bayern i Leipzig će početi u 18 sati i 30 minuta, dok se ostali mečevi igraju sutra.

Bundesliga, 33. kolo:
Hertha - Bochum 1:1 Tousart 63/ Schlotterbeck 94)
Hoffenheim - Union B. 4:2 (Bebou 22, Kramarić 36 - penal, Kramarić 90, Dabbur 98/ Doekhi 45, Laidouni 95)
Schalke - Eintracht 2:2 (Terodde 1, Polter 85/ Kamada 21, Tuta 59)
Werder - Koeln 1:1 (Schmid 73/ Tigges 36)
Bayern Leipzig (18:30 sati)

Top Komentari

nakopitam
Sto ti je jaka liga. Ovakva ekipa ispada a oni bi npr u engleskoj sa ovom ekipom sigurno bili u top 3 i igrali bi LP. Jos kad se pogleda posjeta od 70000 ljudi na utakmici, englezi bi im stimali da se svake godine bore za titulu. Ali nema toga kod svabe nego samo po zaslugama.
1 0
user1677104824
Vrijeme je već i bilo. Znate li vi uopšte kad je Hertha bila zadnji put prvak? ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi