Sve se vraća, sve se plaća: Nigdje se ne slavi ispadanje Herthe kao na sjeveru Njemačke

Godinu dana kasnije...

Sve se vraća, sve se plaća: Nigdje se ne slavi ispadanje Herthe kao na sjeveru Njemačke

Edmir Škorić

HSV je prije otprilike pet godina ispao iz Bundeslige i više se nije vraćao, ali bio je jako blizu prošle godine.

HSV je do maja 2018. godine bio jedina ekipa koja još od 1963. godine - kad je osnovana Bundesliga u ovom današnjem formatu - konstantno igra u najjačem rangu njemačkog nogometa.

No, uslijedila je ta loša sezona, poraz od Borussije Moenchengladbach u posljednjem kolu i odlazak u2. Bundesligu. Uslijedili su neredi, navijači su bili bijesni, ali povratka više nije bilo.

Maj prošle godine donio je HSV-u priliku za povratak. Igrali su doigravanje protiv Herthe, no tada je berlinski tim bio uspješniji i na kraju ostao u Bundesligi, a tim iz Hamburga morao je da se pomiri s činjenicom da nastavlja svoju borbu u drugom rangu njemačkog nogometa.

Nakon te utakmice, navijači Herthe su ismijavali HSV-ove i pjevali im: "Nema više prve lige", ali godinu dana kasnije stvari su se promijenie.

Oglasi

Hertha je danas primila gol od Bochuma u 94. minuti za 1:1 i tako je kolo prije kraja ispala iz Bundeslige. Teška je to vijest za sve navijače i igrače tima koji je dva puta osvajao Bundesligu.

S druge strane, HSV večeras dočekuje Greuther Furth i ima priliku da pobjedom ovjeri treće mjesto i novo doigravanje. Nije poznato s kim bi igrao play-off, jer još ne znamo ko će biti 17. u Bundesligi. Mogli bi to biti Bochum, Sttugart ili Schalke.

Ipak, treba imati na umu da HSV i dalje ima šansu da dođe do direktnog plasmana u Bundesligu. Ako pobijedi Furth kod kuće, doći će na samo bod zaostatka za drugoplasiranim Heidenheimom kolo prije kraja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 34. kolu Cvajte Heidenheim gostuje Regensburgu, dok HSV-a čeka gostovanje kod Sandhausena.

Jedno je sigurno, prije ili kasnije će uzeti u usta Herthu kako bi se osvetili jer rane još nisu u potpunosti zarasle od maja 2022. godine...

Top Komentari

nakopitam
Mrze ih zato sto im je musliman savjetnik direktora
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi