Zeničanin briljira u Bundesligi: Cijena skočila, a Stara dama već sprema teren
FOTO: EPA

Igra odličnu sezonu

Zeničanin briljira u Bundesligi: Cijena skočila, a Stara dama već sprema teren

H. Zilić

Sezona u Bundesligi je dosta zanimljiva i mogli bi gledati jednu od najuzbudljvijih borbi za prvaka na što nismo navikli posljednjih godina zbog silne dominacije Bayerna, ali ove godine Borussia Dortmund, Union Berlin i RB Leipzig su pokazali da imaju šta da kažu u borbi za sami vrh.

Pored gornjeg dijela tabele i na dnu će biti paklena borba za opstanak.

Među timovima koji će strijepiti do kraja sezone je i berlinska Hertha koja je na 14. poziciji sa 20 osvojenih bodova. Iza Herthe su Stuttgart, Hoffenheim, Schalke i Bochum sa po 19 osvojenih bodova.

Što se tiče Herthe jedan igrač se posebno izdvojio, a riječ je o 26-godišnjem veznjaku Ivanu Šunjiću.

Pomenuti fudbaler je rođen u Zenici, prošao je omladinske selekcije Hrvatske, ali nikada nije zaigrao za "A" tim Vatrenih u zvaničnim mečevima.

U Herthu je došao na posudbu iz Birminghama, ali sjajne partije u redovima Stare dame iz Berlina okrenut će priču u drugom smjeru. Hertha na ljeto želi otkupiti ugovor od Birminghama jer smatraju da bi Šunjić mogao biti i dobra investicija u budućnosti.

Oglasi

Trenutna vrijednost mu je pet miliona eura, a primjera radi prošle sezone dok je igrao za Birmingham bila je tri miliona eura.

U Herthi vjeruju da će do kraja ove sezone, ali i kalendarske godine cijena biti još veća i da će ponude evropskih klubova biti sve veće što bi i napunilo kasu berlinskog tima.

Šunjiću je pozicija defanzivnog veznog primarna, ali dobro se snalazi i na ostalim pozicijama na sredini terena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dresu Herthe je ove sezone odigrao ukupno 18 mečeva i jedan od je od najstandardnijih igrača u timu.

Ranije se govorilo da bi u budućnosti mogao nositi i dres Bosne i Hercegovine, ali do konkretnih razgovora i poziva niakda nije došlo.

Top Komentari

Fejker
Selekcija susjeda puna rodjeni hrvata iz zenice, satajeva, tuzle itd ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi