Hertha izabrala trenera: Stiže nekadašnji igrač Bayerna

Ima bogato iskustvo

Hertha izabrala trenera: Stiže nekadašnji igrač Bayerna

U Herthi su, čini se, okončali potragu za novim trenerom.

Odlaskom Jurgena Klinsmanna kormilo Herthe je preuzeo Alexander Nouri, ali bilo je jasno da se radi o privremenom rješenju i da potraga za novim trenerom tek predstoji.

A izbor je, sudeći prema pisanju Bilda i Kickera, pao na nekadašnjeg fudbalera Bayerna Brunu Labbadiju koji će u narednim danima i zvanično potpisati ugovor.

"Potpis ugovora je samo formalnost. Labbadia će se Herthi obavezati na dvogodišnju vjernost, a sa sobom vodi i dugogodišnjeg pomoćnika Eddyja Sozera", pišu njemački mediji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Labbadia će za Herthu biti četvrti trener u ovoj sezoni, a iza sebe već ima bogato iskustvo rada u njemačkom fudbalu gdje je, podsjetimo, trenierao Wolfsburg, HSV, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Greuther Furth...

Sa Herthom se posljednjih mjeseci u vezu dovodio i Niko Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi