Ibiševića čeka posao kada završi karijeru
Foto: EPA

Mnogo ga cijene u klubu

Ibiševića čeka posao kada završi karijeru

Vedad Ibišević nije u planovima Herthe za narednu sezonu.

Proslavljeni bh. napadač je u Berlinu još od 2016. godine. U međuvremenu postao je kapiten i jedan od lidera na i izvan terena, međutim ova sezona za njega je posljednja u dresu Herthe.

Ibišević je ušao u završnu fazu svoje karijere i ne čudi što su u Herthi donijeli odluku da ne produže ugovor s njim, ali, cijenivši sve što je uradio za klub, ostavili su mu vrata otvorena jednog dana odluči okačiti kopačke o klin.

Mediji u Njemačkoj tvrde kako bi Ibiševića u narednim godinama voljeli vidjeti na jednoj od pozicija u klubu, vjerujući da bi svojim karakterom mogao dati veliki doprinos, a isto čeka i Salomona Kaloua.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Našem fudbaleru cilj je odigrati barem još jednu sezonu, a ne bi bilo iznenađujuće da sljedeće odredište budu Sjedinjene Američke Države, gdje je ujedno i počeo svoju karijeru.

Podsjetimo, Ibišević je od dolaska u Herthu odigrao 150 utakmica i pritom postigao 52 pogotka. Tome je dodao i 20 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi