Hertha sa igračem manje pobijedila Leipzig u gostima, Ibišević igrao 20 minuta

Njemačka Bundesliga, 17. kolo

Hertha sa igračem manje pobijedila Leipzig u gostima, Ibišević igrao 20 minuta

Fudbaleri Herthe pobijedili su večeras na gostovanju Red Bull Leipzig sa 3:2 u okviru 17. kola njemačke Bundeslige. 

Gosti su poveli već u 5. minuti ovog susreta i to pogotkom kojeg je postigao Selke. Ipak, samo dvije minute kasnije hladan tuš za goste jer je Torunarigha dobio direktan crveni karton.

Ipak, to fudbalere Herthe nije mnogo poremetilo pa su već u 31. minuti stigli do novog gola i to preko Kaloua. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta gosti postižu novi gol u 51. mintuti, a strijelac je bio Salke. Domaći se nisu predavali pa su u 68. minuti došli do pogotka preko Orbana. Još jedan gol Leipzig je postigao u drugoj minuti sudijske nadoknade preko Halstenberga, ali već tada je bilo jasno da tri boda idu u Berlin.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević igrao je od 69. minute za goste te je u 82. minuti zaradio žuti karton.
Hertha se ovom pobjedom probila do 10. pozicije sa 24 osvojena boda, dok je ekipa Leipziga ostala na 5. mjestu sa četiri boda više od današnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi