Heynckes posramio Zidanea

Jamesa nazvao ključnim igračem

Heynckes posramio Zidanea

Trener Bayern Münchena Jupp Heynckes govorio je o Jamesu Rodriguezu uoči polufinalnih utakmica UEFA Lige prvaka protiv Real Madrida, djelomično posramivši Zinedinea Zidanea koji se ovoga igrača olako odrekao. 

James se pridružio Bayernu kao posuđen igrač Reala prošlog ljeta bez dovoljno samopouzdanja i fizički polunespreman, ali je tokom vremena ponovo otkrio svog najboljeg sebe.

"James se ove godine sjajno razvio", izjavio je Heynckes medijima na konferenciji za novinare.

"Posjeduje toliko kreativnosti, a ja imam utisak da se sada u Minhenu osjeća kao kod kuće. On je top igrač. Naši obožavaoci vole gledati Jamesovu igru", nastavio je Heynckes.

"On je ključna komponenta našega tima", zaključio je.

U Bayernu, koji ima opciju da otkupi Jamesa za 42 miliona eura na ljeto 2019. godine, već su izrazili želju da osiguraju igrača za sebe.

"Imamo vrlo jasne uslove u smislu ugovora", izjavio je generalni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dvogodišnji kreditni aranžman, a potom i opciju da ga otkupimo za 42 miliona eura koju ćemo sigurno pokrenuti."

Zidane je i bez Jamesa uspio osvojiti Ligu prvaka, pa ga ne trebaju brinuti Heynckesove riječi, no možda sada Kolumbijac bude imao motiv više. Vidjet ćemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi