Hierro oduševio naciju u prvom obraćanju pred SP

Novi selektor Furije

Hierro oduševio naciju u prvom obraćanju pred SP

Edmir Škorić

Španski nogometni savez samo dan pred početak Svjetskog prvenstva imenovao je Fernanda Hierra za novog selektora.

Hierro je bio sportski direktor u Španskom savezu, ali kako je Julen Lopetegui dobio otkaz zbog preuzimanja Reala, posao je dobio nekadašnji stoper madridskog Reala.

"Nema vremena za plakanje. Ovo sve ćemo prevazići. Došli smo da osvojimo Svjetsko prvenstvo, imamo veliku šansu za to i to nam mora biti fokus", rekao je Hierro, te je dodao:

"Moramo biti pozitivni, razne priče nisu bitne, moramo okrenuti stranicu, misliti samo o igračima i o državi koju predstavljamo", istakao je novi selektor Crvene furije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Upitan je i zašto je prihvatio selektorsku poziciju Hierro je rekao:

"Da nisam uvjeren u velike šanse za osvajanje SP-a, ne bih bio ovdje. Kada mi je predsjednik predočio mogućnosti, postojale su tri opcije. Jedna je da kažem NE, druga da odem iz reprezentacije i treća je da preuzmem vođenje selekcije. Ja sam odabrao treću opciju zbog španskog Saveza i španskog fudbala".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi