Higuain je imao dobro objašnjenje da ga klub pusti da se vrati u Argentinu

Majka mu ozbiljno bolesna

Higuain je imao dobro objašnjenje da ga klub pusti da se vrati u Argentinu

Endin Čaušević

Gonzalo Higuain našao se danas na udaru kritika italijanske javnosti nakon što je odlučio napustiti karantin u kojem su bili igrači Juventusa.

Fudbalerima Stare dame određena je kućna izolacija nakon što se ispostavilo da su dvojica igrača ovog tima zaražena koronavirusom. No, nakon svega sedam dana Higuain je odlučio napustiti izolaciju, te otputovati za Argentinu.

Higuain je rezervisao privatni avion, a na aerodromu gdje dočekala policija. Ipak, on je pokazao da ima dozvolu kluba da napusti Italiju, te je potvrdio da je dva puta testiran i da nema koronavirus.

Policija je pustila HIguaina da napusti državu štoje iznenadilo javnost u ovoj zemlji. No, ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje zbog čega je napadač Juventusa toliko tražio dozvolu da se vrati kući.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, njegova majka je ozbiljno bolesna i on je odlučio da bude uz nju u teškim trenucima. Klub mu nije želio praviti probleme i dali su mu dozvolu da se vrati u Argentinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi