Higuain na kraju sezone seli u Englesku?

United spreman platiti 80 miliona za Argentinca

Higuain na kraju sezone seli u Englesku?

Endin Čaušević

Napadač Napolija Gonzalo Higuain na kraju sezone mogao bi napustiti italijansku ekipu i karijeru nastaviti u Engleskoj.

Naime, nekoliko evropskih velikana spremni su da pošalju ponudu za sjajnog argentinskog napadača koji je ove sezone ubjedljivo najbolji strijelac u Seriji A. Prema pisanju Corriere dello Sport Manchester United je spreman da dovede Higuaina na kraju sezone.

Čelnici Crvenih đavola kontaktirali su predsjednika Napolija kojem su saopštili da su spremni za Higuaina platiti 80 miliona eura. Iako je otkupna klauzula za Argentinca 94,5 miliona eura, u Unitedu se nadaju da će uspjeti za manje novca dovesti Higuaina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain sa Napolijem ima ugovor do ljeta 2018. godine, a ranije je izjavio da neće produžiti ugovor sa klubom ukoliko se ne smanji njegova klauzula u ugovoru. On je u dosadašnjem dijelu Serije A u 27 utakmica postigao 25 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi