Higuain objasnio kako je došlo do rastanka sa Juveom: U finalu Kupa sam sve shvatio...
Sjajni napadač je prije nešto više od dva mjeseca napustio redove Stare dame, a sada se prisjetio kako je do toga došlo.

Argentinac se prisjetio

Higuain objasnio kako je došlo do rastanka sa Juveom: U finalu Kupa sam sve shvatio...

Argentinski napadač Gonzalo Higuain tokom prethodnog prelaznog roka dres Juventusa je zamijenio dresom Milana, a kako sam kaže, bio je prisiljen to učiniti.

On je u redove Juventusa stigao na ljeto 2016. godine iz Napolija, ali se zadržao samo dvije godine jer je postalo jasno da u Juventusu više nema mjesta za njega.

Danas, dva mjeseca nakon transfera, Higuain se prisjeća kako je sve izgledalo. Kako sam kaže, problemi za njega su počeli u finalu Kupa.

"Na dan finala Kupa Italije shvatio sam da je negdje puklo...", započeo je Higuain u razgovoru za Gazzetta dello Sport i nastavio: "A, onda je došao Ronaldo. Odluka da napustim klub nije bila moja, dao sam sve za Juventus i osvojio mnogo trofeja. Kada je došao Cristiano rekli su mi da ne mogu ostati i da traže najbolje moguće rješenje. Na kraju je to bio Milan".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U vrlo dugom intervjuu za poznati italijanski list Higuain je između ostalog govorio i o tome ko mu je bio idol dok je bio mlađi i ko su najbolji fudbaleri s kojima je imao priliku igrati.

"Idol mi je cijelog života Brazilac Ronaldo. Uzeo bih sve od njega, ali ne postoji ništa što radim bolje. On je bio besprijekoran. Što se tiče najtalentovanijih igrača s kojima sam igrao to su bili Messi i Guti. Svi znaju sve o Leu i bila mi je velika čast igrati s njim, ali Guti je igrač koji me je najviše iznenadio", rekao je Higuain.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi