Higuain pravi romantičan transfer: Mogao bih se vratiti...

Sprema se povratak

Higuain pravi romantičan transfer: Mogao bih se vratiti...

Gonzalo Higuain vrlo vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u dresu Juventusa.

Iako iskusni argentinski napadač ima ugovor sa Starom damom do ljeta 2021. godine, sve su učestalije glasine o njegovom odlasku i povratku u rodnu zemlju, tačnije u River Plate.

Navodno ni u Juventusu ne bi imali ništa protiv transfera, pogotovo jer bi se time riješili njegovog velikog ugovora, a s druge strane Bianconeri bi nastojali napraviti i 'gospodski' dogovor s Riverom. Recimo, u slučaju da se pojavi neki novi talent oko kojeg će se boriti pola Evrope (u što ne sumnjamo), da upravo Juventus bude taj koji će imati prednost u pregovorima.

Glasine oko eventualne selidbe u River sada je prokomentarisao i sam Higuian.

"River je klub koji mi je dao sve, tu sam postao igrač koji je kasnije uspio da se probije do Real Madrida. Šta će se dogoditi oko cijele priče, ne znam, ali moja glava je trenutno u Torinu", rekao je 33-godišnji fudbaler za TyC Sport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gallardov tim je uzbudljiv, ima kvalitet, snagu, sve... Kada ih gledate vidite da se devetke nađu u puno prilika. Logično da će neko ko je prije igrao za River gledati ih i dalje, vidjeti sebe tamo i reći 'baš lijepo'. Razmišljam o tome da se vratim tamo i penzionišem se".

Higuain je posljednji put Riverov dres nosio 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi