Higuain se obratio navijačima Napolija

Korektan potez Argentinca

Higuain se obratio navijačima Napolija

Argentinski napadač Gonzalo Higuain je već u prvoj ligaškoj utakmici u dresu Juventusa postigao pogodak i donio svom novom klubu pobjedu nad Fiorentinom (2:1).

Napadač plaćen 90 miliona eura izazvao je veliku pažnju kada se odlučio na dolazak u Torino, a navijači Napolija nisu imali milosti prema njemu.

Nakon pobjede nad Fiorentinom, Higuain je dao korektnu izjavu ukojoj se kratko osvrnuo na njihove reakcije i poslao im novu poruku.

"Razumijem njihovu ljutnju. Hvala im za svu podršku u protekle tri godine i za sve lijepo što smo zajedno proživjeli, ali sada sam igrač Juventusa. Ovo je moj novi početak, a u Torinu sam veoma lijepo dočekan i od prvog dana se ovdje osjećam kao kod kuće", rekao je Higuain, koji se osvrnuo i na samu utakmicu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Važno je da smo pobijedili. Fiorentina je sjajan tim i bilo je teško, ali mi jednostavno imamo taj pobjednički mentalitet koji se vidi svakog dana. Juve mora pokušati da osvoji sva takmičenja u kojim sudjeluje".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi