Higuain zabio gol Tottenhamu, pa saznao loše vijesti od čelnika Juventusa

I dalje je na transfer listi

Higuain zabio gol Tottenhamu, pa saznao loše vijesti od čelnika Juventusa

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa jučer su poraženi u prijateljskoj utakmici protiv Tottenhama sa 3:2.

Juve je odigrao prvi meč u skolopu priprema za novu sezonu, a Maurizio Sarri dao je šansu skoro svim igračima. U drugom poluvremenu igrao je i Gonzalo Higuain koji je uspio postići gol i odigrati jako dobar meč.

Higuain se na kraju prošle sezone vratio u Juventus nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju, a londonski klub nije odlučio da otkupi njegov ugovor i zadrži ga na Stamford Bridgeu.

Iako je od početka bilo jasno da Juve želi prodati Higuaina on se i dalje nada da će ostati jer je to i želja novog trenera Sarrija. Argentinski napadač je jučer zabio gol i pokazao da je u dobroj formi, ali očito mu to neće pomoći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dello Sport objavio je danas da u Juventusu i dalje ne računaju na Higuaina i da su odlučni da ga prodaju ovog ljeta. To su poručili i Argentincu nakon jučerašnje utakmice kako bi mu dali do znanja da mu dobre igre na pripremama baš i neće pomoći.

Poznato je da Higuaina želi dovesti Roma kao zamjenu za Edina Džeku, ali se njemu ne ide u rimski klub.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi