Da li su Hiroš i Hadžić pogrešno odabrali?

Odlučili su prihvatiti ponude iz Hrvatske

Da li su Hiroš i Hadžić pogrešno odabrali?

A. Beganović

Amer Hiroš i Nedim Hadžić u prošloj sezoni briljirali su u dresu Mladosti i bili su na meti mnogobrojnih klubova.

Sjajne igre Hiroša i Hadžića u prošloj sezoni nisu ostale nezapažene, pa je veliki broj, kako domaćih, tako i klubova iz regiona, "bacio" oko na ovaj dvojac.

Na kraju su se obojica odlučila prihvatiti ponude iz Hrvatske, odnosno Hiroš je potpisao ugovor sa Osijekom, a Hadžić sa Slaven Belupom.

A, s obzirom da je širom Evrope u prvenstvima reprezentativna pauza, svakako da je zanimljivo pogledati šta su na otvaranju sezone napravili pomenuti fudbaleri u svojim klubovima.

Činjenica je da ni Hadžić, a ni Hiroš, nisu uspjeli izboriti mjesto startera, no za razliku od Hadžića u Slaven Belupu, Hiroš u Osijeku ipak ima, možemo reći, solidnu minutažu, ali nikako onakvu kakvu je sasvim sigurno i on sam očekivao.

Dakle, Hadžić je u Slaven Belupu trenutno u drugom planu, odnosno od sedam prvenstvenih utakmica u igru je ulazi samo u jednoj i to u pretposljednjoj odigranoj kada je njegov Slaven Belupo poražen od Gorice (1:0). U preostalih šest "grijao" je klupu za rezervne igrače.

S druge strane, Hiroš je u prvenstvu upisao šest nastupa, dok je jedan meč kompletan odgledao sa klupe za rezervne igrače. Dva meča ovaj veznjak je počeo u prvom timu i to protiv Slaven Belupa i Hrvatskog Dragovoljca. Osijek je u ta dva meča osvojio četiri boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na preostala četiri meča na kojima je upisao nastupe, Nenad Bjelica je Hirošu priliku davao sa klupe za rezervne igrače. Od mogućih 12 bodova u ta četiri meča Osijek je osvojio šest, a Hiroš je uprkos kakvoj-takvoj minutaži, još uvijek bez pogotka i asistencije.

Podsjetimo, Hadžić je u prošloj sezoni za Mladost odigrao 26 utakmica uz učinak od devet pogodaka i jedne asistencije, dok je Hiroš u prvenstvu odigrao 24 utakmice na kojima je postigao sedam pogodaka uz dvije asistencije.

Promo

Top Komentari

DR_GAZiJA
SLONOVI, pratite li vi igre HIROSA, uopste? Svaku domacu utakmicu dobije cca 20 minuta, u Ligi Evrope nesto manje(a i ispali su)..Hiros briljira, koliko igra, protiv Hajduka njegovim ulaskom tekma otisla na Osjekovu stranu..SASVIM DOVOLJNO..ne znam sta ste OCEKIVALI, da ce mozda umjesto MIEREZA ili Kleinheislera igrati..pa BOCKAJ nije standardan, da HIROS BUDE..ali hajde, dajte nam jos DEZINFORMACIJA o MBAPPEU I PJANICU, samo 15 ih bude u toku dana, bez obzira sto ste 14 puta sami sebe demantovali..
17 2
AmerACM
Tuzno je sta su uradili od ekipe Mladosti... Na sramotu savezu!!!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi