Historijski dan za Hajduk: Splićani prodaju igrača u Man City, stiže rekordan iznos

Veliki hrvatski talenat puni kasu na Poljudu

Historijski dan za Hajduk: Splićani prodaju igrača u Man City, stiže rekordan iznos

Mladi fudbaler splitkskog Hajduka Ante Palaversa danas bi trebao potpisato četveroipogodišnji ugovor sa velikim Manchester Cityjem.

Ovaj mladić rođen 2000. godine već je prošao ljekarske preglede i pitanje je sata kada će biti predstavljen na Etihadu, iako je već poznato da će se do kraja sezone zadržati u Hajduku kao posuđen igrač.

Riječ je o veznjaku koji može pokriti sve pozicije u svojoj liniji - defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog. Za prvi tim Hajduka je ovaj 18-godišnjak odigrao samo 17 zvaničnih utakmica i postigao je dva gola u svim takmičenjima.

Nema zvanične potvrde, ali informacije iz Hrvatske govore da će Hajduk na ime obeštećenja inkasirati šest miliona eura uz procenat od 10% od njegovog sljedećeg transfera.

Iako su Splićani u prošlosti prodali skuplje dvojicu fudbalera (Nikola Vlašić u Everton za 10.8 miliona i Nikola Kalinić u Blackburn za 7 miliona eura), Palaversin transfer će biti najveći u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S obzirom da Ante Palaversa u ugovoru sa Hajdukom nema odštetnu klauzulu, svih šest miliona eura pripast će splitskom klubu što nije bio slučaj kod dva navedena velika transfera sa Poljuda. Hajdukova zarada će biti umanjena tek za menadžerske provizije, ali se ne radi o nekom većem iznosu.

Ante Palaversa rođen je u Splitu 6. aprila 2000. godine. Stasao je u Hajdukovoj akademiji, a za prvi tim je debitovao 26. jula 2018. godine u kvalifikacijskoj utakmici Evropske lige sa Slavijom na Poljudu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
U pravo vrijeme stiže lova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi