Hladan tuš za Peteva: Otpala još dvojica, upitan i Ahmedhodžić

Pred duel sa Crnom Gorom

Hladan tuš za Peteva: Otpala još dvojica, upitan i Ahmedhodžić

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak u Zenici dočekuje Crnu Goru u meču Lige nacija.

Zmajevi imaju priliku da osvoje prvo mjesto u svojoj grupi u Ligi nacija, a za to nam je potrebna pobjeda nad selekcijom Crne Gore.

Okupljanje reprezentativaca počelo je danas, ali selektor Ivajlo Petev je u problemima.

Ranije je otpao Luka Menalo, a sada je stigla još jedna loša vijest, pošto nema ni Radeta Krunića, kao ni Jusufa Gazibegovića, dok je pod velikim upitnikom nastup Anela Ahmedhodžića.

Posebno će Petevu nedostajati Krunić i Ahmedhodžić, na koje je u ranijim mečevima ozbiljno računao. Obojica su igrali za svoje klubove, ali čini se da nisu dovoljno spremni.

Ostaje da se vidi hoće li Petev sada poslati dodatne pozive i kome, a po svemu sudeći bit će prisiljen to da učini u narednim satima.

Oglasi

Naše Zmajeve 23. septembra na Bilinom polju očekuje domaći duel protiv Crne Gore, dok tri dana kasnije u Bukureštu gostujemo kod Rumunije.

Bešić: Možemo svakoga pobijediti, ali ne treba puno pričati, nego to pokazati

Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio jedan od miljenika bh. navijača i sjajni fudbaler Ferencvarosa, Muhamed Bešić.

"Zadnji put sam rekao da kreće novi ciklus. Dobro smo odradili taj posao, bez poraza. Ostale su nam dvije utakmice i ako Bog da, nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Bešić pa govorio o Crnoj Gori:

"Imaju dobre igrače, dobra su ekipa, ali mislim da ako mi svoje odradimo taktički, ako slušamo šta šef kaže, ako smo svi skoncentrisani, da smo mi bolja ekipa. Na strani imamo dobar rezultat, neriješeno, a sad dajemo sve od sebe, kući igramo."

"Nisam ja bitan toliko, ekipa je bitna. Mi smo svi tu za reprezentaciju i dat ćemo sve od sebe. Takav je naš plan i ako Bog da da ga ispunimo sad poslije ove dvije utakmice."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Mi znamo šta mi mislimo. Vidjeli ste to u zadnje četiri utakmice, bolje je bile. Selektor nas je dobro namjestio, od utakmice do utakmice idemo. Vjerujemo da možemo svakoga dobiti, ali ne treba puno pričati nego to pokazati na terenu."

Muhamed Bešić je upitan i o utakmici s Rusijom koja je zakazana za 19. decembar, no PR N/FSBiH nije dozvolio da Bešić odgovori na njega.

Top Komentari

Mekke1983
Krunić igrao za vikend
11 0
antikomunist
GLUPOST je pozivati vise Radetea Krunica!On niti se bori u dresu reprezentacije, niti igra kao u Milanu!Niti mu se igra za BiH.Igrao je jucer za Milan a danas kao povriejdjen, pa ce opet igrati za Milan sljedecu.Liku se ne igra za BiH, pise se kako gleda kako promjeniti sportsko drzavljantsvo da zaigra za Srbiju.Pricao je jucer sa Stojkovicem.Jusuf Ganibegovic isto tako.Treba forsirati Dedica.Za Ahmedhodzica ne znam sta je,otkuda sada to?Zdrav je i igra u zivotnoj formi.Zao mi je Menala.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi