Remi u Čitluku: Veziri se vraćaju u prvoligaški karavan
FOTO: NK Travnik/facebook

Slavlje u Travniku

Remi u Čitluku: Veziri se vraćaju u prvoligaški karavan

Haris Zilić

U Čitluku je Brotnjo dočekao Travnik u revanš utakmici baraža za Prvu ligu FBiH. Prvi susret u Travniku završen je pobjedom Vezira rezultatom 1:0, a revanš u Čitluku okončan je rezultatom 1:1 i Tranvik je sa ukupnih 2:1 izborio povratak u prvoligaški karavan.

Utakmica je počela borbeno i oprezno s obje strane, a do prve prilike čekali smo 15. minut kada je Gaši probao za domaćine.

U 20. minuti Čatić pokušava za goste, dvije minute kasnije i Vujica, bez promjene rezultata. Slavlje za goste u 30. minuti, Mašić je bio precizan i doveo Travnik u vodstvo od 1:0.

U 39. minuti domaćini propuštaju veliku priliku za izjednačenje, lopta je otišla pored gola, jedan od fudbalera Brotnja je dobro šutirao, ali nije imao sreće. Do kraja prvog poluvremena i Fazlić propušta veliku šansu za goste u 44. minuti.

I kada se činilo da se na odmor ide vodstvom Travnika, Petar Milićević u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogađa za 1:1.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je u 55. minuti, Čatić je pokušao za goste, no odbrana Brotnja je to blokiraka.

Oglasi

U 71. minuti nemile scene na stadionu "Bare", došlo je do svađe na tribinama nakon čega je sudija Tabak morao prekinuti utakmicu.

Nakon kraćeg prekida ispraznile su se tribine i meč je nastavljen, a u 83. minuti Džinović je imao šansu za goste.

Do kraja meča ostalo je 1:1 i Travnik je saukupnih 2:1 izborio povratak u Prvu ligu FBiH naredne sezone.

Revanš utakmica baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH:

HNK Brotnjo - NK Travnik 1:1 (Milićević P. 45+2'/Mašić 30')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK BROTNJO: Džidić, Soldo, Milićević M., Milićević P., Ćorić, Ereiz, Ljubić, Mijatović, Babić, Gaši, Prskalo.

NK TRAVNIK: Mujezinović, Smajić, Obradović, Fazlić, Mašić, Čatić, Žuljević, Mehić, Bajo, Vujica, Rosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi