Od subote Jakirović je na Poljudu i definitivno 'persona non grata'

Novi derbi se igra već u srijedu, Dinamo želi novo slavlje

Od subote Jakirović je na Poljudu i definitivno 'persona non grata'

Samir Mlaćo

Dinamo je sa Poljuda odnio tri boda i ostao u velikoj borbi za prvaka HNL-a.

Nije to bio meč za pamćenje, ali jedan pogodak je odlučio i tri velika boda otišla su u Zagreb. Bruno Petković je majstorski pogodio, Dinamo se uspio do kraja odbraniti i Sergej Jakirović je ispunio svoj cilj.

Dinamo je već prestigao Hajduk, ima dva boda više i utakmicu manje, dok je Rijeka prva sa pet bodova prednosti nad Dinamom. Uz utakmicu manje Dinama, pa bi u slučaju pobjede Dinama nad Varaždinom prednost iznosila samo dva boda.

To naravno znači nikad uzbudljvu završnicu u HNL-u, a navijači Dinama sada slave Sergeja Jakirovića. Mučili su se Modri ove sezone u mnogim utakmicama, dobijao je Jakirović kritike, gađali su ga i sa tribina, ali ostao je na klupi Dinama.

Prošao je mnoge ružne stvari, vjerovatno dobio i novo iskustvo koje mu sada itekako pomaže. Na Poljudu je bio 'hladan', na kraju se radovao, ali i definitivno postao 'persona non grata' u domu Hajduka.

Oglasi

Naime, Jakirović je subotnjom pobjedom stigao do nesvakidašnjeg rekorda.

Uspio je pobijediti Hajduk na Poljudu i sa petim klubom s kojim je stigao u Split, a sve je započeo kao trener Sesveta kada je savladao Hajduk II 1:0.

Sa Goricom je zatim savladao 'pravi' Hajduk 2:0, a onda je odlučio sa Zrinjskim odigrati prijateljski meč protiv Hajduka. Nije mnogo informacija tada bilo u javnosti, ali je na kraju saopšteno da je Zrinjski slavio sa čak 3:1.

Plemići su tada prosto dominirali i pokazali da imaju ekipu za velike stvari. Iz Mostara je otišao u Rijeku. Bila je to ponuda koja se ne može odbiti, a u duelu sa Hajdukom slavio je na Poljudu 2:1.

U subotu peti klub i peta pobjeda na Poljudu. Kako smo već naveli, bilo je 1:0 za Modre i ponovo je popularni Profa sa osmijehom otišao sa prelijepog splitskog stadiona.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, neće imati vremena da se puno raduje. Već u srijedu na programu je novi veliki derbi. Hajduk i Dinamo igraju meč polufinala Kupa i to ponovo na Poljudu.

Uzdrmani su domaći, neće biti ni Marka Livaja koji je zbog povrede već početkom drugog dijela morao napustiti igru, ali će sigurno biti silno motivisani da se svojim navijačima iskupe za poraz.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Svi su oni persona non gata.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi