Hrvati odredili sudiju za derbi Hajduka i Dinama, koštat će ih u paketu 12 hiljada eura
Siebert već ima bogato iskustvo

Uskoro dva velika derbija na Poljudu

Hrvati odredili sudiju za derbi Hajduka i Dinama, koštat će ih u paketu 12 hiljada eura

S. Mlaćo

Uskoro se igra prvi veliki derbi Hajduka i Dinama.

Meč se igra 30.marta u okviru prvenstva, a samo par dana kasnije isti timovi će odmjeriti snage u Kupu. Oba meča igraju se na Poljudu i očekuje se pravi spektakl.

Mnogo se u Hrvatskoj priča o sudijama, a HNS je zatim donio odluku da meč sude strane sudije. Tako je donesena odluka da će pravdu na prvom derbiju u okviru 28. kola dijeliti njemački sudija Daniel Siebert.

On redovno sudi Bundesligu, ima 28 godina i iz UEFA-ine je elitne kategorije.

Nakon VAR afere u Hrvatskoj su donijeli odluku da sve derbije do kraja sezone sude strane, a njemački sudija će imati debi od njih.

Oglasi

Siebert je rođen u Berlinu, 165 puta je sudio mečeve Bundeslige, a nedavno je sudio i derbi Panathinaikosa i PAOK-a.

Sudio je i u Evropskoj ligi, te ima bogato iskustvo.

Sudjelovao je i na Evropskom prvenstvu te Svjetskom, a naravno HNS će sve morati i 'fino' platiti. Prema pravilima, Siebert će dobiti šest hiljada eura, a njegovi pomoćnici tri hiljade eura.

To jasno govori da će HNS platiti 12.000 eura bez četvrtog sudije te sudija u VAR sobi. Ipak, to za HNS nije problem, no nadaju da se će njemački sudija odraditi pravi posao i da se neće pričati nakon meča o sudijskim greškama.

Pritisak će sigurno biti veliki, Hajduk i Dinamo vode veliku bitku za prvaka, a lider je Rijeka.

Ulaznice za dva velika derbija u prodaji

Treba istaći da je Hajduk upravo jutros pustio u prodaju ulaznicu za dva navedena derbija.

"Danas od 10 sati započinje prodaja ulaznica za oba poljudska derbija Hajduk - Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za sve one koji odluče svoju ulaznicu kupiti u Odjelu za članstvo, kako bi se smanjile gužve, od 8 sati aktivan je redomat. Status svog rednog broja može se pratiti online, bez potrebe dužeg čekanja u redu. 🔢 ▶️ https://nashajduk.hr/redomat/
Zbog ograničenog broja ulaznica i prodaje na drugim prodajnim mjestima, posjedovanje rednog broja ne znači osiguranu ulaznicu", naveli su iz Hajduka.

Hajduk je navijače razočarao u prošlom kolu kada je izgubio od Lokomotive 2:1, te dobio žestok udarac u borbi za titulu. Prilika za popravni je već protiv ljutog rivala nakon reprezentativne pauze.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi