BBB provocirali Torcidu kao nikad prije: Rivom se orile pjesme Dinama, zna se kako su to uspjeli!

Plan čuvali kao strogu tajnu

BBB provocirali Torcidu kao nikad prije: Rivom se orile pjesme Dinama, zna se kako su to uspjeli!

Endin Čaušević

Hajduk i Dinamo igraju večeras na Poljudu veliki derbi u okviru 28. kola SuperSport HNL-a, a u centru pažnje našli su se gostujući navijači Bad Blue Boysi koji su na Rivi u Splitu izveli nevjerovatnu provokaciju koja je odjeknula regionom.

Utakmica Hajduka i Dinama očekuje se s nestrpljenjem u Hrvatskoj jer je jasno da je riječ o najvećem derbiju kojeg ta zemlja ima.

Okršaj ljutih rivala igra se s početkom u 19:30 na Poljudu gdje će Hajduk imati veliku podršku, no i navijači Dinama najavili su svoj dolazak u Split.

Međutim, Bad Blue Boysi su i prije početka utakmice uspjeli da se nađu u centru pažnje fudbalske javnosti jer su danas u centru Splita izveli nevjerovatnu provokaciju kojom su ponizili Hajduk i navijače tog kluba.

Poznato je da su popularni Bad Blue Boysi i ranije uspjeli da prave slične stvari u Splitu, no ovaj put su otišli korak dalje.

Naime, u popodnevnim satima na splitskoj Rivi svi su bili u čudu kada su se počele oriti navijačke pjesme Dinama i mnogima nije bilo jasno o čemu se radi.

Oglasi

Navijači Hajduka koji su se zadesili u blizini u čudu su gledali i pokušavali da shvate odakle se čuju navijačke pjesme njihovog ljutog rivala, te su mnogi pomislili da je grupa navijača Dinama stigla na Rivu, no na sreću to nije bio slučaj jer sigurno da ne bi sve prošlo tako mirno.

Dinamove navijačke pjesme orile su se centrom Splita oko pola sata, a potom je postalo jasno šta se desilo i kako su BBB uspjeli da izvedu takvu provokaciju Torcidi koja će se dugo pamtiti.

Naime, navijači Dinama su unajmili jedan stan koji se nalazi na splitskoj Rivi i smislili su nevjerovatan plan o kojem nije znalo mnogo osoba kako sve ne bi na kraju propalo.

Oglasi

Kada je došao dan velikog derbija u tom stanu već je bio zvučnik preko kojeg su počele da se ore navijačke pjesme Dinama, a to su članovi BBB uspjeli da snime, te se snimak brzinom svjetlosti počeo širiti društvenim mrežama.

Taj stan su unajmili još dosta prije današnje utakmice, te su plan čuvali kao strogu tajnu i na kraju uspjeli su da ga ostvare i nanesu zaista težak udarac Torcidi jer je ova provokacija postala glavna tema u regionu, ali i šire.

Navijačke pjesme Dinama počele su da se čuju nešto iza 12 sati i to je trajalo pola sata. Na svu sreću nije bilo nikakvih fizičkih sukoba jer su navijači zagrebačkog kluba uspjeli da se kamufliraju i bezbjedno napuste ovu lokaciju.

Svojevremeno i zastava Dinama bila na zvoniku Sv. Duje na Rivi

Ovo je samo još jedna od provokacija navijača Dinama u centru Splita jer su i ranije uspjeli da rade slične stvari i ismijavaju Hajduk i navijače tog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naime, jednom prilikom su navijači Dinama uspjeli da okače zastavu ovog kluba na zvoniku Sv. Duje također na Rivi što je za Hajduk i navijače ovog kluba bio zaista težak udarac.

Također, jednom prilikom su na Rivi postavili dimne bombe kojima su obojili centar Splita u modru boju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Svaka cast bravo BBB.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi