U Dinamu nisu ni svjesni šta ih čeka u Splitu
Veliki hrvatski derbi mogao bi odrediti sezonu za jedan od klubova (Foto: Zvonimir Barišin / Pixsell)

Sve će da gori

U Dinamu nisu ni svjesni šta ih čeka u Splitu

Midhat Šljivak

Najveći derbi hrvatskog fudbala, duel Hajduka i Dinama, igra se danas na Poljudu od 19:30 sati.

Hajduk i Dinamo na Poljudu će danas odgovoriti na brojna pitanja kada je u pitanju borba za naslov prvaka Hrvatske. U Splitu se očekuje istinski spektakl.

Navijači Hajduka danima zaoštravaju atmosferu. U Dinamu nisu svjesni kakav ih huk s Poljuda očekuje jer će Torcida biti glasnija nego ikad.

"Pripadnici Torcide, navijači Hajduka, ne treba trošiti riječi na važnost derbija koji se igra na Poljudu. Bodriti naš klub, gromoglasno, srčano i bespoštedno, naša je dužnost i obaveza uvijek", navodi se u saopštenju navijača i dodaje se:

"Srce, dlan, grlo, šal"...

Oglasi

Ovaj duel bitan je za oba tima. Pobjedom se nastavlja potjera za Rijekom koja je pobjegla na vrhu, a poraz bi jednu od ekipa mogao poprilično udaljiti od borbe za naslov.

Svi su u Hajduku spremni da daju sve od sebe na terenu kako bi osvojili tri boda. Jasno je to iz izjave trenera Mislava Karoglana.

"Idemo uz pamet i srce uzeti tri boda. Trebaju nam tri boda, treba biti pametan, ali prvenstvo ni nakon derbija neće biti gotovo. Gubit će se bodovi", rekao je Karoglan.

Potencijalni sastavi Hajduka i Dinama

U derbiju ne treba očekivati juriš od prve minute već veoma opreznu igru koja vjerovatno neće biti previše atraktivna.

Oglasi

Sastavi timova za ovaj meč polako se naziru. Mislav Karoglan i Sergej Jakirović imaju određenih nedoumica, ali na Poljud bi trebali istrčati ovi fudbaleri.

Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Elez, Diallo, Krovinović, Pukštas, Kleinheisler, Sahiti, Brekalo i Livaja.

Dinamo: Nevistić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Perković, Ademi, Mišić, Kaneko, Baturina (?), Hoxha, Petković.

Podsjetimo, u ovom meču pravdu će dijeliti njemački sudija Daniel Siebert s sa svojom kompletnom ekipom. Stranci će biti i u VAR sobi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNS je angažovanjem stranih sudija odlučio spriječiti bilo kakve neregularnosti u završnici prvenstva nakon zaista žestokih napada kojima su sudije bile izložene u proteklim mjesecima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Cekaju ih oni ercegovci iz ercegovine!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi