Hajduk zabio treći gol, nikome nije bilo do slavlja i komentator u očaju: "Joj samo da nije koljeno"

Ostao da leži na centru terena

Hajduk zabio treći gol, nikome nije bilo do slavlja i komentator u očaju: "Joj samo da nije koljeno"

E. Čaušević

Hajduk i Slaven Belupo igraju na Poljudu utakmicu 22. kola SuperSport HNL-a, te se Splićani nalaze pred pobjedom jer već vode sa 4:0. No, kod trećeg gola Hajduka skoro da se niko nije radovao jer su svi vidjeli ko je ostao da leži na centru terena.

Hajduk je već četiri utakmice zaredom bez pobjede u domaćem prvenstvu, te se klub iz Splita nalazi na dobrom putu da danas konačno prekine taj niz protiv Slaven Belupa.

Naime, Hajduk već vodi protiv Slaven Belupa sa 4:0 i tri boda gotovo sigurno ostaju na Poljudu što će itekako značiti za povratak samopouzdanja igrača ovog kluba.

Domaći su do prednosti došli u sudijskoj nadoknadi kada je Josip Brekalo asistirao Nikoli Kaliniću koji zabija gol za 1:0 i diže cijeli Poljud na noge.

Hajduk je već početkom drugog dijela udvostručio prednost. Igrala se 48. minuta, a u centru pažnje našao se Brekalo koji igra sjajnu utakmicu, te je pogodio za 2:0 i novu erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Oglasi

Samo tri minute kasnije Hajduk dolazi i do trećeg pogotka na ovoj utakmici, ali skoro da nikom na Poljudu nije bilo do slavlja.

Hajduk je zabio treći gol preok Kalika koji pogađa nakon asistencije Sahitija. Međutim, svi su vidjeli da je na terenu ostao da leži Brekalo koji je urlao od bolova i odmah tražio ljekarsku pomoć.

Na akciju Hajduka nije se previše obazirao ni komentator koji prenosi ovaj meč, te je i on u očaju gledao Brekala kako leži.

"Prekršaj nad Brekalom. Samo da nije otišlo koljeno, joj samo da nije otišlo koljeno", govorio je komentator ove utakmice.

Dok su igrači Hajduka slavili pogodak za 3:0 ljekarski tim je utrčao na teren i Brekalu ukazao pomoć, te su svi s nestrpljenjem čekali i nadali se da njihova nova zvijezda nije teže povrijeđena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na svu sreću ispostavilo se da nije ništa ozbiljno jer je Brekalo uspio da nastavi utakmicu. Šta se tačno dečavalo u 51. minuti utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

Inače, Hajduk je tačku na ovaj susret stavio u 68. minuti jer su domaći poveli sa 4:0. Na scenu je stupio mladi reprezentativac BiH, Filip Čuić, koji zabija gol za 4:0, a treću asistenciju na meču upisao je Sahiti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti