Navijači Hajduka oduševljeni kada su vidjeli novo lice na treningu svog kluba

Sigurno će pamtiti ove dane

Navijači Hajduka oduševljeni kada su vidjeli novo lice na treningu svog kluba

Samir Mlaćo

U bh. klubovima svi su 'puni usta' mladih nogometaša, ali rijetko im daju šansu. Tek 'na kaškicu', a zatim slijede objave kao da su isti odigrali bar polusezonu, a ne nekih pet minuta u kojem gotovo nisu ni dodirnuli loptu.

Ne mogu na to utjecati i pravila Nogometnog saveza naše zemlje, uvijek se pronađe način da se klubovi okrenu iskusnijim igračima, što je svakako pogubno za bh. nogomet, a u kakvom je stanju isti, najbolje smo vidjeli sinoć u Luksemburgu gdje smo doživjeli blamažu sa čak 4:1.

Istovremeno, HNK Hajduk na trening prvog tima priključio je petnaestogodišnjaka, što je naravno izazvalo mnogo pažnje. On u reprezentativno pauzi trenira sa prvim timom, a radi se o Bruni Durdovu.

Durdov je član kadetske ekipe Hajduka, rođen je u Splitu i učenik je drugog razrreda srednje škole. Nastupa na poziciji desnog krila i u 11 utakmica postigao je čak osam pogodaka. Sve to bilo je dovoljno da skrene pažnju na sebe, te da dobije poziv iz prvog tima.

Ponikao je u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, gdje je ponikao i Marko Livaja, sadašnji kapiten Splićana i idol navijača kluba sa Poljuda.

Oglasi

Bravo, mali! ⚽️👏✅

Posted by HNK Hajduk Split on Thursday, November 16, 2023

Sigurno da trenutno živi svoje snove i da su teško sklopi oči, svjestan da već sada prolazi ono što sanjajum brojni njegovi vršnjaci.

Durdov je i član U-17 selekcije Hrvatske, postigao je jedan pogodak i dva puta asistirao u tri utakmice, pa nema sumnje da se radi o velikom talentu. Hajduk je na facebook stranici objavio fotografiju Durova sa treninga, kraj njega je upravo Livaja.

"Bravo, mali", stoji u objavi, iz hiljade 'lajkova', te brojne komentare podrške i čestitke ka mladom nogometašu.

Sigurno da su iz Hajduka obradovali armiju navijača ovim potezom, a poznato je da Splićani imaju veoma kvalitetan omladinski pogon. Navijači su svakako za to da se pružaju prilike omladincima, a nikako da dovede islužena imena iz inostranstva koja na kraju i ne pokažu puno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je u borbi za prvaka u SuperSport HNL-u, te je lider na tabeli. Hajduk ima 33 boda, Rijeka je na 28, ali ima i utakmicu manje. Dinamo ima 24, ali i dvije utakmice manje. Sve to jasno govori da nas očekuje vrlo zanimljiva borba za prvaka u komšiluku, te dosta uzbuđenja.

Trenutno je reprezentativna pauza kao i gotovo svim ostalim ligama svijeta, a narednog vikenda nastavljaju se prvenstva.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi