Osiječani se ne mire sa odlukom sudija: "Pokradeni smo, bio je na zadatku..."
Vlado Kos / CROPIX

Tvrde navijači ovog tima nakon remija sa Hajdukom

Osiječani se ne mire sa odlukom sudija: "Pokradeni smo, bio je na zadatku..."

Esmer Oštraković

Derbi 21. kola SuperSport HNL-a odigrale su ekipe Osijeka i Hajduka, a na kraju susreta pobjednika nije bilo. Konačan rezultat susreta bio je 1:1.

Hajduk je imao prednost od 58. minute kada je mrežu domaće ekipe nakon velike gužve zatresao Filip Uremović.

Bod Osijeku donio je Ramon Mierez golom u 73. minuti i to tako što je pospremio jedan odbijanac nakon udarca Lovrića.

Mnogo bure bilo je nakon gola koji je postigao Hajduk jer su igrači Osijeka tražili igranje rukom od strane Krovinovića.

VAR je reagovao, pregledao situaciju, te je utvrdio da je sve bilo čisto, ali sve to se nije dopalo navijačima Osijeka.

Oglasi

Oni su na društvenim mrežama pokazali da su jako bijesni na glavnog sudiju ove utakmice Igora Pajača, ali i na sudije u VAR sobi.

Najpoznatija stranica navijača Osijeka pod nazivom Bijelo-plava birtija odlučila je objaviti fotografiju Krovinovićevog navodnog igranja rukom.

Uz to ostavili su poruku da je Pajač bio na zadatku i da su pokradeni, a prozvali su i navijače Hajduka da se oglase o svemu.

I na stranici Osijeka mnogo su komentarisali suđenje i jasno su pokazali da nisu bili zadovoljni onim što su vidjeli od arbitara večeras.

Oglasi

Navijačima Hajduka oduzimani dresovi i majice

Nekoliko navijača Hajduka se požalilo kako su im uoči utakmice na ulazima na tribine oduzeti dresovi i majice sa obilježjima kluba.

Da stvar bude još gora nekima od njih njihove majice na kraju utakmice nikako nisu vraćene.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo je da se ne radi o pripadnicima Torcide, već o ljudima koji su bili na tribini pored.

Radi se dakle o gledateljima koji nisu članovi navijačke skupine, a još uvijek nije poznato ko im je oduzeo dresove i majice.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi