Igrači Hajduka izašli ispred Poljuda i vidjeli čovjeka koji im je održao govor i pokazao pravo lice
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Tako se ponaša pravi saigrač

Igrači Hajduka izašli ispred Poljuda i vidjeli čovjeka koji im je održao govor i pokazao pravo lice

Endin Čaušević

Hajduk i Rijeka igraju danas na Poljudu derbi utakmicu 20. kola SuperSport HNL-a, a Splićani su čak otišli u karantin što pokazuje koliko ozbiljno dočekuju meč. No, prije karantina igrači Hajduka imali su zanimljivu posjetu koja ih je sigurno dodatno motivisala.

Hajduk i Rijeka nalaze se na vrhu tabele u najjačem rangu hrvatskog fudbala, te Splićani imaju priliku da u slučaju pobjede naprave osjetnu razliku u odnosu na večerašnjeg protivnika.

Poznato je da je i Poljud rasprodan za ovu utakmicu i to je jasan pokazatelj kakav spektakl nas večeras očekuje u Splitu.

Koliko su u Hajduku svjesni ozbiljnosti utakmice pokazuje i činjenica da je trener Mislav Karoglan odlučio da pošalje ekipu u karantin pred večerašnju utakmicu i totalno izoluje igrače kako bi bili maksimalno fokusirani na utakmicu.

Ekipa Hajduka se do početka večerašnje utakmice nalazi u jednom hotelu na Žnjanu, a prije samog odlaska u karantin imali su i zanimljivu posjetu.

Oglasi

Naime, ekipu je na Poljudu posjetio Ivan Perišić koji je nedavno potpisao za Hajduk, ali još uvijek će morati sačekati na debi jer se oporavlja od teške povrede koljena.

Perišić je proveo dio rehabilitacije u Beogradu, no vratio se u Split kako bi dao podršku saigračima pred večerašnji Jadranski derbi. Taj potez je oduševio sve, a sigurno dao i dodatni motiv igračima Hajduka kojima je održao kratak govor i pokazao kakvog saigrača i profesionalca imaju u timu.

Nakon što je popričao sa saigračima prije odlaska u karantin Perišić je odradio i individualni trening i nastavio proces oporavka od povrede.

Podsjećamo, Perišić je u septembru na treningu Tottenhama pokidao ligamente koljena i njegov povratak na teren očekuje se tek početkom aprila.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Hajduk je stigao na posudbu do kraja sezone, ali očekuje se da će na ljeto Perišić potpisati novi jednogodišnji ugovor s matičnim klubom i da tek u narednoj sezoni pokaže kakvo pojačanje je ovaj tim dobio.

Treba istaći da se večerašnja utakmica Hajduka i Rijeke igra s početkom u 17:45 sati.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi