Hajduk želi pojačati ofanzivni dio tima: Velika želja je bivši mladi reprezentativac Francuske
FOTO: EPA

Aktivno na Poljudu

Hajduk želi pojačati ofanzivni dio tima: Velika želja je bivši mladi reprezentativac Francuske

Haris Zilić

Hajduk iz Splita ove sezone ima jedan cilj, a to je da nakon skoro dvije decenije posta donesu titulu prvaka Hrvatske na Poljud. Do kraja sezone će biti velike borbe sa Dinamom, ali sigurno da ni Rijeka nije rekla zadnju riječ u šampionskoj utrci.

U Splitu gledaju da ove zime dodatno pojačaju tim, a prema pisanjima Index.hr Hajduk je krenuo u lov na bivšeg mladog reprezentativca Francuske.

Želja tima sa Poljuda je Mounir Chouiar 24-godišnji ofanzivni fudbaler bugarskog Ludogoretsa, koji iza sebe ima zanimljivu karijeru. Pokriva pozicije krilnog fudbalera i napadača.

Pomenuti fudbaler je prije Ludogoretsa igrao u Turskoj za Basaksehir, Kasimpasu, Maltayspor, a Hajduk je i ranije imao želju da dvoede ovog fudbalera, međutim do završnih dogovora nije došlo.

Pored epizode u Turskoj Choiar je igrao za francuske timove Lens i Dijon, a za omladinske selekcije Francuske skupio je ukupno 13 nastupa i postigao jedan pogodak.

Oglasi

Navodno Hajduk nije jedini zainteresovan za fudbalera Ludogoretsa kojeg u svojim redovima želi vidjeti i Boredaux.

Mounir Chouiar sa Ludogoretsom ima ugovor do ljeta 2026. godine, a trenutna vrijednost mu iznosi 2,5 miliona eura tako da će Hajduk morati dobar novac izdvojiti da dovede ovog fudbalera.

U tekućoj sezoni za Ludogorets je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Splitu dobro paze na svaki korak i nema sumnje da će ove zime razmotriti sve opcije jer navijači žele napokon titulu prvaka Hrvatske koju Hajduk čeka od 2005. godine.

Nema sumnje da bi u maju bila nezapamćena fešta u Splitu ako Hajduk prođe prvi kroz cilj u HNL-u i dođe do naslova prvaka

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije