Česte povrede igrača brinu sviju u klubu: Prvotimca Hajduka neće biti do kraja sezone
Navijači se nadaju da će pobjednički pehar konačno doći na Poljud

Splićani već za vikend mogu ponovo na lidersku poziciju

Česte povrede igrača brinu sviju u klubu: Prvotimca Hajduka neće biti do kraja sezone

Samir Mlaćo

Hajduk je pobjedom nad Rudešom u Kranjčevićevoj nastavio bitku za prvaka, ali sada dobio i bolan udarac.

Hajduk je pobjedom nad Rudešom u Kranjčevićevoj nastavio bitku za prvaka, ali sada dobio i bolan udarac.

Naime, Splićani su ostali bez Mihaela Žapera koji je na nosilima iznesen sa terena. Odmah je bilo jasno da se radi o teškoj povredi i da Žapera čeka duga pauza, no stigla je i zvanična potvrda.

Neće ga biti duže od tri mjeseca, što znači da je ovo za njega završena sezona. Sezona u kojoj se Hajduk bori za prvaka i u kojoj je svaki igrač itekako bitan.

Žaper je u Split stigao iz Osijeka, a upisao je 15 nastupa uz jedan pogodak.

Oglasi

"Hajduk je u subotu u Kranjčevićevoj upisao nova tri boda na gostovanju kod Rudeša, međutim Bijeli nisu posebno slavili ovu pobjedu jer je ona ostala u sjeni ozljede našeg važnog igrača Mihaela Žapera koji je pred sam kraj utakmice morao na nosilima napustiti teren.

Odmah je bilo jasno kako je Mihaelova ozljeda teže prirode, a potvrda toga došla je u ponedjeljak nakon dodatnih liječničkih pregleda koji potvrdili kako se radi o teškoj ozljedi koljena koja zahtjeva operativni zahvat.

Tek nakon što se obavi potrebna operacija moći ćemo preciznije utvrditi koliko će trajati period rehabilitacije, ali za sada je sigurno kako je za Žapera ova sezona gotova te da je pred njim višemjesečni oporavak.

Mihaelu ovim putem još jednom izražavamo podršku i želimo uspješan oporavak te što brži povratak na teren", saopštili su iz Hajduka.

Naredni meč Hajduka igra protiv Varaždina u subotu, te Splićani 'moraju' jurišati na tri boda.

Prednost Rijeke sada je dva boda, dok Dinamo ima četiri manje od Hajduka, ali i utakmicu manje. U ovom kolu upravo igraju Dinamo i Rijeka, a prije toga Dinamo igra evropski revanš meč protiv Betisa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navijači Hajduka će sigurno priželjkivati na Maksimiru u nedjelju pobjedu Dinama, te povratak njihovog tima na lidersku poziciju.

Dugo se već čeka titula prvaka na Poljudu i svi se nadaju da je sada došlo vrijeme da konačno se cilj i ostvari.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Za njih je bolje da ne priželjkuju naš poraz. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi