Legendarni Wagner se vraća na zelene terene

Nastupat će u Kantonalnoj ligi

Legendarni Wagner se vraća na zelene terene

Legenda nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine i legenda NK Široki Brijeg Wagner Santos Lago i dalje će igrati nogomet.

Neumorni Brazilac sa širokobriješkom adresom u idućoj sezoni nastupat će za mali, ali stabilni HNK Kruševo. Kruševo je član kantonalne lige HNK, a prije dvije sezone izborili su i nastup u višem rangu, no zbog previranja unutar kluba Kruševljani nisu nastupili u Drugoj ligi Federacije BiH.

Sada su stvari unutar HNK Kruševo mnogo jasnije i bolje, klub je odnedavno pokrenuo i omladinske pogone u kojem iz dana u dan trenira sve više i više djece, a s mladim naraštajima radi i dobro provjereno ime s hercegovačkih nogometnih terena Viktor Mikulić.

Wagner Santos Lago je u Premijer Ligi odigrao 240 utakmica i s 92 gola najbolji je strijelac u njenoj povijesti. 43-godišnji Brazilac je u sjajnoj formi i njegov izgled ne odaje da se nalazi u nogometnoj mirovini. Svakako je da će njegovo igranje biti veliko pojačanje za HNK Kruševo koje će njegovim dolaskom i iskustvom opet istaknuti kandidaturu za plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Sigurno je da Wagner ima još mnogo toga za pokazati, a mladi nogometaši će imati od koga da uče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti