Stigao demant iz HNK Orašje i fotografije terena: Takvo prostačko ponašanje nikad nismo vidjeli

Oglasili se iz rukovodstva kluba

Stigao demant iz HNK Orašje i fotografije terena: Takvo prostačko ponašanje nikad nismo vidjeli

M. Šljivak

Dosta bure izazvao je današnji meč 29. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Orašja i GOŠK-a.

Utakmica je završena rezultatom 3:3, a gosti iz Gabele su razočarani suđenjem Edina Mujkića, koji je pokazao dva penala za domaće, te crveni i devet žutih kartona za goste.

Iskusni fudbaler GOŠK-a Miljenko Bošnjak zamijenjen je u 20. minuti zbog povrede, a nakon meča javio se za SportSport.ba.

Tvri da u nikad nešto slično nije doživio.

"Najveća krađa... U 20. minuti mogao mi je igrač Orašja startom slomiti nogu, a dobio je jedva žuti karton. Morao sam napustiti teren. To je živi haos, nema aut linija, nema kornera, ma nestvarno", rekao je Bošnjak za SportSport.ba.

Oglasi

Nakon što su iz Gabele žestoko reagovali nakon današnjeg meča, oglasili su se i iz HNK Orašje.

Predsjednik kluba Ivo Ivkić je reagovao i poslao je fotografije terena kako bi uvjerio javnost da Bošnjak ne govori istinu o tome da nije bilo linija.

"Iznenađeni smo i razočarani komentarima igrača Gabele i pojedinih iz uprave kluba. Navodne sporne odluke sudaca javnost može vidjeti da su ispravne. Krajnje neljudski nekorektno ponašanje ljudi sa klupe GOŠK-a nije zabilježeno u skoroj prošlosti kluba. Takvo prostačko i nekulturno ponašanje nismo još vidjeli i nismo doživjeli u povijesti HNK Orašje. Valjanje gostujućih igrača tijekom cijelog drugog poluvremena i opstruiranje igre gostujućih igrača nije zabilježeno dugo vremena na našem stadionu", rekao je predsjednik Ivo Ivkić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Dobri smo poznavatelji gospodina Bošnjaka i njegove uspješne karijere u Hrvatskoj i zbog iznošenja neistina kako stadion HNK Orašje nema aut i gol linije, proslijeđujemo fotografije stadiona".

Top Komentari

Gari Garinča
Režimski i politički klub Orašje je već dugi niz godina je rak rana BH nogometa. Preko Dominkovića i drugih uhljupa iz saveza je bolje zaštićen od Titinih međeda.
10 1
Brazuka
Svježe nacrtane dobro se vidi. Lopovi vi ste rak rana bh nogometa
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti