Lujo Ilić razočaran: Jadno i bijedno, tim ljudima se mora stati u kraj!

Prvi čovjek GOŠK-a govorio za SportSport.ba

Lujo Ilić razočaran: Jadno i bijedno, tim ljudima se mora stati u kraj!

S. Mlaćo
Ne smiruje se bura nakon današnjeg meča Prve lige FBiH između Orašja i GOŠK-a (3:3)

Bilo je 3:3, a gosti su razočarani suđenjem. Edin Mujkić je pokazao dva penala za domaće, gostima jedan crveni karton, te čak devet žutih kartona.

Prvi čovjek GOŠK-a Lujo Ilić bio je u šoku poslije meča. Ističe da njegov tim nije mogao da pobijedi u Orašju, odnosno da je sve učinjeno da se to ne desi.

Kontaktirali smo ga, a teško je dolazio do riječi.

“Ovo što se dešavalo danas nema veze sa nogometom. Dok je god ljudi koji vode to Orašje, te predstavljaju NS FBiH, Dominkovića i sličnih u sportu, tu sreće nema. Ako sam nešto kriv, bilo šta, neka me uhapse odmah. Tražim od organa ove zemlje da se pozabave tim ljudima koji rade u HNK Orašje i NS FBiH. To nema veze sa nogometom“, ističe Ilić za SportSport.ba.

GOŠK je u prvom dijelu sezone pružao više nego loše partije, a u nastavku je proigrao. Ilić ističe da je bez obzira na to u Gabeli  svakog protivnika dočekao i ispratio više nego fer i korektno. Isto kaže i za službena lica koja su kako kaže u Gabeli imali sve uslove da sude po pravilima i propisima. Zbog toga je još više razočaran.

“Da bilo koji klub koji je gostovao kaže da je u Gabeli povrijeđen na bilo koji način, odmah istupam iz sporta i tražim najgoru kaznu. Uložili smo mnogo novca u ovaj klub, ali sve je ovo žalosno. Dok god ima ijedan Dominković u bh. nogometu, tu sreće nema. Žalosno, jadno i bijedno! Tim ljudima se mora stati u kraj. Ako je Lujo Ilić kriv, potpisujem doživotni zatvor. Ovo nam neće raditi. Pozvat ću sve klubove i da izbacimo te ljude iz nogometa. Ponavljam, neka nas prozovu odmah ako smo ikoga oštetili, povrijedili ili slično u Gabeli. Nećemo se više takmičiti, odmah istupamo iz takmičenja“.

Oglasi

Ističe da je sve isplanirano.

“Mujkić nam je sudio prošlo kolo u Gabeli protiv Travnika, kartonirao nas je bez povoda, sve koji su imali dva žuta kartina. Pripremljen je od Slavke Zovkića koji je iz Orašja i koji vodi to. Nije dorastao da vodi Komisiju za suce i suđenje, te je žalosno da je on i kontrolor na Premijer ligi. Ko god postavlja te ljude, radi kriminal. Tražit ću najviše moguće sankcije za takve ljude. Svi klubovi trebaju da se udruže, nije tu bitan GOŠK, sviju čeka isto. Budućnost je gore odigrala normalnu utakmicu i dobila ih, pa se odmah sudije skidaju sa listi. Niko ne smije da pobijedi Orašje. U Orašju mora ići sudija koji će 'pomesti' protivnika. Neka nam kažu da ne idemo tamo nikako i trošimo novac. Bolje da je 3:0 i gotovo“, dodao je Ilić.

I pojedini nogometaši GOŠK-a istakli su razočarenje.

Iskusni Miljenko Bošnjak zbog povrede je izašao u 20. minuti.

“Najveća krađa... U 20. minuti mogao mi je igrač Orašja startom slomiti nogu, a dobio je jedva žuti karton. Morao sam napustiti teren. To je živi haos, nema aut linija, nema kornera, ma nestvarno“, priča Bošnjak za SportSport.ba.

 “Glavni sudija nam je svima skoro pokazao kartone, glavnom treneru, pomoćnom, predstavniku, a isti nam je sudio i prošlu utakmicu“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bošnjak je dugo u nogometu i ističe da je vjerovao da se stanje u Prvoj ligi FBiH popravilo.

“Dugo ovako nije bilo. Ovo je danas katastrofa, nadaleko ovo nisam vidio. Krađa stoljeća, slobodno to napišite.  Sjećate se utakmica Orašje – Zrinjski, pa Mladost – GOŠK za prvo mjesto, te sada možemo dodati današnju utakmicu. Mi smo zabili tri eurogola, oni su loša momčad, opet smo osvojili bod. Glavni sudija Mujkić je bio katastrofa, pomoćnik Bilješko je bio ok“, dodao je Bošnjak.

Top Komentari

Manager
Viva la Vico Zeljković
5 4
Brazuka
Hapsit bagru
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi