Trenera Rijeke pitali da li ime pritiska i nervoze: Zašto nije nervoza zbog Ukrajine i Palestinaca?
Rijeka TV

I dalje drže lidersku poziciju

Trenera Rijeke pitali da li ime pritiska i nervoze: Zašto nije nervoza zbog Ukrajine i Palestinaca?

Samir Mlaćo

Dok Hrvatska bruji o sudijama, VAR-u te ostavkama, prvenstvo u HNL-u se nastavlja.

Dok Hrvatska bruji o sudijama, VAR-u te ostavkama, prvenstvo u HNL-u se nastavlja.

Lider je i dalje Rijeka koja je u prošlom kolu poražena od Dinama pogotkom sa 11 metara u posljednjim sekundama. Ipak, Hajduk je 'samo' remizirao kod Varaždina i Rijeka i dalje drži lidersku poziciju.

Sutra u Rijeku stiže Varaždin, koji može biti neugodan, te su u Rijeci svjesni toga.

"Igramo protiv jako dobre ekipe, bez obzira na rezultat protiv Hajduka u Kupu. Varaždin je bio dominatan u prvom dijelu utakmice, poslije ime je pala koncentracija i tu se utakmica prelomila. Očekuje nas zahtjevan posao, ali igramo na Rujevici pred svojim navijačima i nikog se ne bojimo, rekao je trener Željko Sopić na press konferenciji.

Sopić je zatim odgovarao na pitanja novinara i bilo je više nego zanimljivo. Karizmatični stručnjak to itekako voli.

Oglasi

Na pitanje da li je pritisak na njegovoj ekipi, te da li će biti nervoze u ekipi zbog posljednjih dešavanja u samom ligi, te prozivkama na račun sudija, bio je direktan.

"Zašto će biti nervoza? Zašto? Onda napišite da će biti... Zašto nije nervoza zbog rata u Ukrajini ili zbog toga što Palestince ubijaju u Gazi... Ne razumijem... Mene sudije ne zanimaju, stvarno me ne zanima. Profulana je tema, nemojte me to pitati. Ne zanima me to, imaju institucije i trebaju da riješe neke stvari.

Neće u Rijeci ulica birati trenera, tako je u svemu. Tako je u politici i svemu. Ako ćemo o nogometu, možemo pričati".

Varaždin dolazi bez četiri bitna igrača.

Oglasi

"Ako vam kažem iskreno, nekog ću uvrijediti. Tako je i Hajduk mislio da će biti lako kada Rijeka dolazi bez dva standardna stopera. Sasvim normalno je da neko drugi igra, a onaj što igra stalno se nekada uspava.

Puno će se pitati nas, ja znam da im trojice neće biti, ne znam za četvrtog. Moramo biti fokusirani na svoju ekipu, ja to tako gledam. Mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu".

Odbrana Rijeke je pravi 'beton'.

"Već sam rekao prije Hajduka kada su igrali Radeljić i Galešić mnoge stvari. Već tada sam rekao da mislim da imamo najbolju širinu po pitanju stopera, a pola Hrvatske mi se smijalo. To je moralna demokratija", dodao je Sopić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Radeljić je rođeni Novotravničanin, a postao je standardan u Rijeci i zaista mu ide sjajno.

Rijeka trenutno ima 50 bodova, a Hajduk 49, dok je Dinamo na 47 uz utakmicu manje.

Top Komentari

pero98
Ajmo Sopa, povedi nas. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti