Nesvakidašnja situacija u hrvatskom fudbalu: Možda se ponovi trenutak kao u Engleskoj
FOTO: HNK Šibenik

I to je moguće

Nesvakidašnja situacija u hrvatskom fudbalu: Možda se ponovi trenutak kao u Engleskoj

Haris Zilić

Uzbudljivo je i u komšiluku ove sezone kada su u pitnaju fudbalski tereni. HNL bi mogao ponuditi uzbudljivu završnicu u borbi za Evropu, ali i opstanak.

Međutim, hrvatski fudbal bi ove godine mogao prirediti jednu nesvakidašnju situaciju u evropskom fudbalu. Posljednju takvu smo vidjeli u Engleskoj 2013. godine u režiji Wigan Atlethica.

Naime, HNK Šibenik je kreirao senzaciju i savladao Dinamo u polufinalu Kupa čime su izborili plasman u veliko finale.

Dakle, Šibenik će u slučaju eventualnog osvajanja Kupa izboriti plasman u Evropu i mogao bi biti to poseban trenutak, neka sreća u nesreći.

O čemu je riječ?

Gorica je za vikend iznenadila Osijek u 28. kolu HNL-a i slavila rezultatom 2:0 čime je borbu za opstanak učinila otvorenom.

Oglasi

Šibenik sada ne devetom mjestu ima 24 boda, dok je Gorica fenejraš sa 20 bodova. Upravo u narednom kolu gledat ćemo direktan duel Šibenika i Gorice.

Jedan tim ispada iz HNL-a, a ako to bude Šibenik, a pri tome osvoje Kup Hrvatske to bi bila zaista zanimljiva situacija.

Može se desiti da Hrvatsku u Evropi naredne sezone predstavlja drugoligaš. Naravno to je samo scenarij koji matematika ostavlja otvorenim do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šibenik ove sezone su skupili najviše remija u HNL-u ukupno 12, imaju četiri trijumfa i 12 poraza.

Što se tiča Kupa u finalu će tima sa Šubićevca igrati sa boljim iz drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju Slaven Belupo i Hajduk, a taj susret na rasporedu je 12. aprila.

Top Komentari

pero98
Ne moze se dogoditi jer Šibenik nema licencu za Europu. Nije zatrazio licencu za europska natjecanja.
1 0
Usamljeni Hashishar
Šibenik ne može u Evropu iduće sezone - nisu ni tražili licensu za evropska takmičenja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi