Nedavno imenovali Sabrinu Buljubašić za direktoricu, a sada stigli problemi: HNL ima novog člana?
Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Finiš sezone kakav nisu očekivali

Nedavno imenovali Sabrinu Buljubašić za direktoricu, a sada stigli problemi: HNL ima novog člana?

Haris Zilić

U hrvatskom fudbalu na snazi je licenciranje klubova za narednu sezonu 2024/2025, a čini se da je novi član HNL poznat upravo nakon objavljenih licenci.

Jedini klub koji je iz drugoligaškog karavana dobio licencu za HNL je Zrinski Osječko trenutni lider Prve NL sa 66 bodova koji će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za HNL sa ekipom Šibenika.

Upravo Šibenik nije ispunio uslove za licenciranje za narednu sezonu HNL-a, tako i da završe prvoplasirani u Prvoj NL ne bi stekli pravo nastupa u HNL-u prema trenutnoj situaciji.

Interesantno, poznati klub sa Šubićevca je nedavno dobio i novu sportsku direktoricu, a riječ je o bivšoj direktorici FK Sarajevo, Sabrini Buljubašić.

Ranijih sezona Šibenik je igrao u najjačem rangu hrvatskog fudbala, dok se ove sezone takmiči u Supersport Prvoj ligi, odnosno drugom rangu.

Lokalni mediji Buljubašić su predstavili kao veliko pojačanje koje sa sobom donosi bogato iskustvo te će pomoći Šibenćanima u upravljačkom i organizacijskom pogledu.

Oglasi

Međutim, odmah su stigli i prvi problemi oko licenciranja, a klub ima pravo žalbe do 5. maja 2024. godine.

Nije baš situacija čista u Šibeniku jer kako navode sportske.jutarnji.hr, Šibenik s.d.d. nije dobio licencu ni za Prvu NL, ni za Drugu NL.

Na odluke Komisije za licenciranje HNS-a, klubovi čija je molba za licencu odbijena mogu podnijeti žalbu u roku od osam dana od prijema odluke. U žalbenom postupku mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Ovo je svakako uzdrmalo tim sa Šubićevca u finišu Prve NL gdje su imali ambicije da završe prvoplasirani i izbore povratak u hrvatsku fudbalsku eltu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Lider Prve NL je Zrinski Osječko sa 66 bodova, Šibenik ima dva boda manje šest kola prije kraja prvenstva.

Ovome dodajmo da se trenutno svih članovi HNL-a, njih deset ukupno dobili licence, ali obzirom da je i Zrinski Osječko kao drugoligaš dobio lciencu to znači da će Ruderš i defnitivno ispasti u drugi rang hrvatskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti