Sabrina Buljubašić postala direktorica kultnog kluba u Hrvatskoj, vide je kao veliko pojačanje!

Predstavljanje je u petak

Sabrina Buljubašić postala direktorica kultnog kluba u Hrvatskoj, vide je kao veliko pojačanje!

Admin Čaušević

Sabrina Buljubašić će opet raditi u klupskom fudbalu i to kao direktorica. Novi angžman je pronašla u Šibeniku, poznatom hrvatskom klubu koji se ovo sezone takmiči u drugom rangu.

Buljubašić je bh. javnosti poznata kao dugogodišnja direktorica FK Sarajevo, a klub sa Koševa je napustila u oktobru 2021. godine.

Iako je u njenom mandatu osvojen znatan broj trofeja pa čak i dvostruka kruna rastanak i nije bio baš najbolji pošto je izgubila povjerenje navijača Bordo kluba.

Posljendjih godina se uglavnom bavila menadžerskim poslovima i bila je na neki način povezana sa FK Sloboda, a novi izazovi je čekaju u Hrvatskoj gdje će biti za kormilom Šibenika.

Ranijih sezona Šibenik je igrao u najjačem rangu hrvatskog fudbala, dok se ove sezone takmiči u Supersport Prvoj ligi, odnosno drugom rangu.

Lokalni mediji Buljubašić su predstavili kao veliko pojačanje koje sa sobom donosi bogato iskustvo te će pomoći Šibenćanima u upravljačkom i organizacijskom pogledu.

Oglasi

Šibenik već ove sezone ima šansu da se plasira u SHNL-a pošto za vodećim timom Zrinski Osječko kazni svega dva boda.

Do kraja je ostalo još sedam kola, a zanimljivo da će u posljenje upravo Zrinski Osječko biti domaćin Šibeniku što bi mogao biti direktan obračun za ulazak u najveći rang.

Novo životno poglavlje za Buljubašić koja je inače sportska pravnica i bivša fudbalerka, počinje u petak kada će zvanično biti predstavljena na Šubićevcu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U jednom od ranijih intervjua za SportSport Buljubašić je govorila da je imala ponude iz inostranstva, ali je radije ostala u BiH. Međutim sada su se stvari promijenile.

"Imala sam ponude da budem direktor kluba iz Lige 2 Engleske i prethodno iz Championshipa, ali ostala sam u Bosni i Hercegovini, jer imam ogromnu želju da pokušam poboljšati situaciju kada je u pitanju fudbal u Bosni i Hercegovini. Spremna sam za takav izazov, moj san je bio da budem ovdje i prije nego što sam stigla u FK Sarajevo", govorila je Buljubašić.

Top Komentari

plemic
ode šibenik u treću ligu.
3 5
Ecosport
Njanjajevo je nije znalo cijeniti, uzeli onog transvestita Aylah jer je Mirvah derpaš, pa da mogu jedno drugo zigu-ligu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi