Tomislav se oprostio od Vraneševića, on odlazi u elitni rang bh. nogometa
Vranešević na oproštaju

Za vikend su završili historijsku sezonu

Tomislav se oprostio od Vraneševića, on odlazi u elitni rang bh. nogometa

HNK Tomislav je sezonu u Prvoj ligi FBiH završio na petom mjestu.

U Tomislavgradu mogu biti zadovoljni, a danas su napravili oproštaj za svog dosadašnjeg trenera Duška Vraneševića.

Vranešević je dobro vodio Tomislav u koji je stigao iz NK Jedinstvo, a sada će put Wwin lige naše zemlje.

To će prema svemu sudeći biti HŠK Posušje. Vranešević će naslijediti Denisa Ćorića koji trenersku karijeru nastavlja u FK Željezničar.

Iz Tomislava ističu da peto mjesto historijski uspjeh, te da je Vranešević dao veliki doprinos.

"U prostorijama našega kluba danas je održano zajedničko druženje uprave kluba i igrača, a na kojemu se dosadašnji trener Duško Vranešević oprostio od HNK Tomislav.

Oglasi

Trener Vranešević s Tomislavom je postigao sporazumni raskid suradnje, a mi mu se ovim putem još jednom želimo zahvaliti na svemu što je učinio za klub i radostima koje je donio igračima i navijačima. Posebno smo sretni na kraju ove sezone kada je HNK Tomislav završio na 5. mjestu prvenstvene ljestvice Prve lige FBiH što je ujedno i najveći uspjeh kluba.

Puno toga naučili smo jedni od drugih, a sada je vrijeme za neke nove izazove. Treneru Vraneševiću želimo puno sreće u nastavku karijere!", naveli su iz HNK Tomislav.

I Stupčanica ostala bez trenera

Danas je bez trenera ostala i Stupčanica, još jedan federalni prvoligaš.

Zaimović je klub vodio na 46 utakmica, te je upisao 31 pobjedu, osam poraza te sedam remija.

U tri Kup utakmice upisao je dvije pobjede i jedan remi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zahvalio bih se svim uposlenicima kluba, predsjedniku, upravljačkim strukturama, te spoljnim saradnicima, na profesionalnom odnosu, kolegama u stručnom štabu na predanom radu, mojim igračima na napornom radu i na postignutim takmičarskim rezultatima ostvarenim u protekle dvije sezone.

Poseban pozdrav svim navijačima i simpatizerima kluba. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u sezonama koje dolaze", kazao je Zaimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi