Priče sa juga: HNK Višići poput Hoffenheima

Sportski direktor najavio velike stvari

Priče sa juga: HNK Višići poput Hoffenheima

K. Dedić

Rijetko ćete naći toliko uspješnih sportaša na tako malom prostoru kao što je to slučaj na samom jugu naše zemlje. U samo nekoliko kilometara ponikla su dva reprezentativca Hrvatske, Josip Šutalo i Boško Šutalo, jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo te jedna reprezentativka BiH Maja Jelčić.

Rodno mjesto našeg Luke Menala, selo Višići godinama već posjeduje raspektabilan klub koji se posljednje dvije sezone takmiči u Drugoj ligi FBiH (jug) i ostvaruje zapažene rezultate.

""Kad se male ruke slože, sve se može", bio bi najbolji opis entuzijasta i zaljubljenika u fudbal koji godinama brinu o klubu i iz godine u godinu podižu ljestvicu na svim poljima. Višićani se mogu pohvaliti reflektorima, odličnim travnjakom kao i brojem navijača koji ih prati na domaćim utakmicama. Moglo bi se reći da su zdrava sredina gdje radi dolaze igrači, a ljudi u klubu rade sve da im omoguće optimalne uslove za rad, od predsjednika Boškovića, dugogodišnjeg "čovjeka za sve" Gorana Bule i našeg sugovornika mladog Zvonimira Čame, nekadašnjeg kapitena ove ekipe, a sada sportskog radnika koji se hrabro uhvatio posla, i kako stvari stoje, radi ga jako predano i uspješno.

Jedan od rijetkih klubova u trećem rangu koji ima reflektore. 

Pred našim kamerama otkrio nam se šta se trenutno radi u klubu, koji su sljedeći zadani ciljevi...

Na početku razgovora Čamo nam je otkrio da li su zadovoljni prvim dijelom prvenstva kojeg su završili na šestom mjestu.

"Mogu reći da sam prilično zadovoljan učinkom, cilj je bio 20 bodova što smo na kraju i ostvarili. Bilo je tu par utakmice domaćih koje nismo pobijedili, a bili smo bolji, sve u svemu, zadovoljni smo".

Oglasi

Nedavno je imenovan na mjesto sportskog direktora kluba, a ujedno je i pomoćni trener. Prema njegovim riječima uspio se snaći na novoj poziciji.

"Mogu reći da je sve to došlo iznenada, mislim da sam se dobro snašao. Moj prvi prijelazni rok, nadam se i zadnji, jer moja želja je bila da budem trener, a ja sam tu samo prijelazno rješenje. Napustio sam je jedan od najboljih igrača kluba što je bio šok na početku ali mislim da smo dobro reagirali. Doveli smo dva nova pojačanja, s nekim smo još u pregovorima tako da do kraja roka očekujem četiri do pet novih igrača u klubu" - kazao je prvi čovjek kluba s juga Hercegovine.

Višići, kao i većina manjih mjesta u BiH, ima problema sa djecom u omladinskim kategorijama. Čamo je iskoristio priliku da ih pozove da se pridruže treninzima.

"Tu sigurno ima mnogo prostora za napredak. Mislim da je problem i države koja ne ulaže u sport, kao i same djece koje je sve manje, kako u školi tako i u klubovima. Ako pokažu određeni kvalitet odmah se šalju u okolne klubove poput Zrinjskog, Neretvanca... Ja bih pozvao djecu i roditelje koji su zainteresirani da dovedu svoju djecu u HNK Višići. Kolega Buntić (trener) stvarno radi dobar posao s njima."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Za kraj razgovora zanimali su nam ciljevi kluba u budućnosti.

"Klub se iz godine u godinu nivo, pogotovo kada je u pitanju infrastruktura. Kao što znate imamo reflektore koji nam daju fleksibilnost za termine treninga. Daljnji planovi su radovi na svlačionicama kao i klupama za rezervne igrače. Cilj nam je da ovo bude jedan moderan sportski centar u Višićima, to je dugogodišnji plan, dok je cilj prve ekipe ostati u gornjem dijelu tablice", zaključio je naš sagovornik.

Top Komentari

vence
Super, jos samo da jednom prije objavljivanja procitas sta napises i koje besmislice. Ovo vise nisu stamparske greske.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi