Trener Rijeke iznenadio izjavom navijače Hajduka i Dinama: "Besparica je, ali mi možemo..."
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Sopić zadovoljan nakon pobjede, no jasno je govorio o ambicijama

Trener Rijeke iznenadio izjavom navijače Hajduka i Dinama: "Besparica je, ali mi možemo..."

Samir Mlaćo

Pored Dinama i Hajduka koji danas igraju veliki derbi, u borbi za prvaka u SuperSport HNL je i Rijeka.

Riječani su jučer savladali Rudeš sa 3:0, te tako prestigli Dinamo i stigli na drugu poziciju. Trenutno zaostaju pet bodova za Hajdukom, dok Dinamu bježe dva boda, ali Dinamo ima dvije utakmice manje.

Vjerovatno bi najbolje za Rijeku bilo da danas na Maksimiru meč završi remijem, ali kako god da završi, u Rijeci su jasni. Neće se predati u borbi za prvaka.

"Odigrali smo dobru utakmicu, slavili 3:0, te imali puno prilika. Realizacija je bila kakva je bila, ne očekujem da dobijemo 10:0, ali mislim da nam stresovi na klupi nismo potrebni kada odigramo sjajnih 45 minuta.

Pobjeda je zaslužena i idemo na lijepu božićnu i novogodišnju pauzu", rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

Zadovoljan polusezonom jeste, ali najavljuje da se njegov tim neće zadovoljiti tek borbom za vrh.

Oglasi

"Mislim da možemo biti sretni, ali to ne znači da smo zadovoljni mjestom na kojem se nalazimo. NAdam se da ćemo bez obzira na besparicu u cijeloj Hrvatskoj, dovesti trojicu igrača i napasti prvo mjesto.

To je cilj, da se na lažemo", rekao je Sopić.

Kako je već poznato, sjajan posao u Rijeci je radio bh. trener Sergej Jakirović, no on je preko noći napustio ovaj klub i skrasio se u Dinamu. Zbog toga je u Rijeci postao 'persona non grata', ali Jakirović je i dalje u borbi za prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve će biti jasnije danas kada od 17:15 sati igraju Dinamo i Hajduk na Maksimiru. Dinamo se mnogo muči ove sezone, veliki broj utakmica slavio je uz dosta sreće, dok Hajduk igra sjajnu polusezonu.

Da li će Rijeka ili Hajduk na kraju uspjeti prekinuti dominaciju Dinamu u domaćem prvenstvu, ostaje da se vidi.

Top Komentari

pero98
Ajmo Sopa 6,000 luđaka je uz tebe. Ff
0 0
pero98
Aj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti