Tužno je bilo na klupi vidjeti otuđenog Perišića: Jedan detalj otkrio je možda pravu istinu o njemu

I protiv Dinama na klupi

Tužno je bilo na klupi vidjeti otuđenog Perišića: Jedan detalj otkrio je možda pravu istinu o njemu

Admin Čaušević

Ivan Perišić još uvijek nije debitovao za Hajduk i pitanje je kad će. Zagrijavao se pred derbi sa Dinamom, ali je meč odgledao sa klupe. Međutim, jedna druga stvar možda može da brine, ali i otkriva realno stanje stavi.

"Ivan je s nama, trenira. Uključio se u timske treninge. Odluku ćemo donijeti kada bude optimalnije za sve nas. Vidjet ćemo da li će to biti sutra ili neki drugi put", kazao je Mislav Karoglan pred derbi sa Hajdukom na pitanje hoće li Perišić zaigrati.

Na kraju hrvatski bočni fudbaler nije zaigrao. I četvrti meč za Hajduk u nizu je odgledao sa klupe. I sigurno mu nije bilo lako gledati njegove saigrače kako gube.

Kamere se u jednom trenutku utakmice pokazale Perišića na klupi. Bilo je to je u momentima kada je Karoglan spremao dvostruku izmjenu.

Pomalo je tužno bilo vidjeti Perišića kako zamišljeno sjedi na klupi, ispruženih nogu preko frižidera, dok se njegovi saigrači Brekalo i Benrahou spremaju za ulazak u igru.

Zanimljivo da je Perišić jedini ostao sjediti na klupi, ne računajući Pukštaša i Dialla koji su se vratili iz svlačionice nakon što su zamijenjeni na poluvremenu. Ostali su se zagrijavali. Tu scenu možete pogledati ovdje.

Oglasi

Možda i činjenica da ga Karoglan uošte nije slao na zagrijavanje tokom utakmice najbolje pokazuje da se Perišićev povratak na teren ne očekuje u skorije vrijeme.

Perišić se zagrijavao prije meča sa Dinamom, ali nije dobio priliku za igru; Foto:Vojko Basic/Cropix

Ovaj 35-godišnjak je već nekoliko mečeva u nizu na klupi Hajduka, vjerovatno iz psihološkog aspekta kako bi svojim prisustvom pojačao moral ekipi, ali još čeka na prve minute.

Za bivšeg igrača Intera, Bayerna i Tottenhama bi bilo pogubno da isforsira povratak na teren i dodatno se povrijedi zbog čega će morati da se strpi još neki period kako bi osjetio poljudski travnjak.

Dugogodišnji član Vatrenih već neko vrijeme trenira i sa ekipom, zbog čega se počelo nagađati da bi se mogao vratiti na teren ranije od planiranog (sredina aprila op.a.). Ipak, to se još nije desilo.

Oglasi

Tokom reprezentativne pauze se špekulisalo kako se proces oporavka zakomplikovao te da je došlo do greške u samoj operaciji koljena ili tokom rehabilitacije, ali povratkom grupnom treningu na neki način sve je demantovano.

Treba dodati da Perišić za Hajduk igra za solidarnu cifru od 1 euro mjesečno. Odrekao se mnogo toga da bi se vratio na Poljud i u Hajduku trebaju biti strpljivi s njegovim povratkom na teren.

Osvajač Lige prvaka s Bayernom se povrijedio u septembru na jednom od treninga Tottenhama kada su mu stradali križni ligamenti. U splitski klub je stigao zimus i tako ispunio veliku želju svih navijača Majstora s mora.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjećanja radi, posljednji ovosezonski ligaški derbi s Dinamom Hajduk je izgubio sa 0:1 i sebi umanjio šanse za titulu. Prliku za povrani Bijeli će imati u srijedu kada će polufinalu Kupa Hrvatske ponovo biti domaćini Modrim.

Poslije poraza od najvećeg rivala Hajduk za vodećom Rijekom kasni sedam bodova. Naredni ligaški rival za Splićane će biti upravo Rijeka i to na Rujevici.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi