Josipu Brekalu i Ivanu Perišiću je bolje da ne gledaju šta se dešava na objavi Dinama nakon derbija!
Foto: Sime Zelic / Pixsell

Navijači Modrih odmah krenuli u akciju

Josipu Brekalu i Ivanu Perišiću je bolje da ne gledaju šta se dešava na objavi Dinama nakon derbija!

Endin Čaušević

Dinamo je večeras slavio na prepunom Poljudu protiv ljutog rivala Hajduka sa minimalnih 1:0 i ostao je u igri za odbranu titulu prvaka Hrvatske. Koliko je ova pobjeda značila klubu iz Zagreba najbolje pokazuje objava na zvaničnom Instagram profilu Modrih.

Hajduk je počeo da posustaje u najvažnijem dijelu sezone u borbi za titulu prvaka Hrvatske, a to je večeras iskoristio i Dinamo koji je slavio u Splitu s minimalnih 1:0.

Junak zagrebačkog kluba bio je Bruno Petković koji je postigao jedini pogdak na meču. Igrala se 38. minuta kada je sjajni napadač Dinama s vrha kaznenog prostora odlično pogodio mrežu Hajduka i utišao domaće navijače.

Hajduk je pokušavao na sve način u drugom poluvremenu da dođe do poravnanja i imao je nekoliko odličnih prilika, ali je Dinamo uspio da ostvari pobjedu i dođe do velika tri boda na Poljudu.

Dinamo je pobjedom u Splitu uspio na tabeli da prestigne svog ljutog rivala i u potpunosti se uključi u borbi za prvaka.

Zagrebački klub je trenutno drugi sa 57 bofovs i ima pet bodova i utakmicu manje u odnosu na lidera Rijeku koja će čini se biti Dinamov najveći rival do kraja sezone što se tiče titule.

Hajduk je s drugim uzastopnim porazom u prvenstvu počeo da gubi korak u borbi za titulu koja se u Splitu čeka već dugo vremena. Splićani su sada treći sa 55 bodova i imaju sedam bodova manje u odnosu na Rijeku.

Koliko je ova pobjeda značila Dinamu najbolje je zagrebački klub pokazao objavom na društvenim mrežama.

Dinamo je odmah nakon završetka utakmice objavio fotografiju na Instagramu uz poruku koja je izazvala lavinu komentara navijača zagrebačkog kluba.

"Pooooobjeda Dinama na Poljudu", poručili su iz zagrebačkog kluba, a potom su navijači Modrih krenuli s komentarima.

View this post on Instagram

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Najviše su navijači Dinama počeli da prozivaju Josipa Brekala zbog činjenice da je nedavno odbio upravo Modre u zadnji čas i odlučio da potpiše za Hajduk.

"Brekalo je li ti voliš Dinamo?", "Je li Brekalo bio na utakmici", samo su neki od komentara na račun igrača Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navijači zagrebačkog kluba nisu poštedili ni Ivana Perišića kojem su poručili: "Da li ti se još uvijek nosi bila boja".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti